8 greșeli de machiaj care te pot îmbolnăvi. Tu le cunoști?

8 greșeli de machiaj care te pot îmbolnăvi. Tu le cunoști?

Un machiaj realizat corect și în siguranță prespune anumite reguli care, odată urmate, te pot feri de infecții ale pielii, iritații, pete, puncte negre și riduri. De asemenea, află că produsele de machiaj îți pot declanșa afecțiuni ale ochilor care necesită un tratament medicamentos îndelungat. Iată mai jos ce greșeli faci și cum te îmbolnăvesc ele!

femei care se machiaza1. Împarți produsele de machiaj cu prietena ta

Cu prietena ta cea mai bună împarți aproape orice, de la haine, parfumuri, accesorii până la bijuterii și produse de machiaj. Acest obicei însă – de a împrumuta rujul, rimelul sau fardurile – te poate îmbolnăvi. Bacteriile și microbii care se regăsesc pe pielea celeilalte persoane se transmit apoi pe tenul tău. Acest lucru poate duce la infecții ale ochilor și alte afecțiuni dermatologice.

produse machiaj2. Folosești produse de machiaj expirate

Multe femei folosesc produse de machiaj expirate fără să știe că acestea au ieșit din termenul de garanție. Însă, există cazuri în care rimelul, creionul dermatograf, fondul de ten, pudra sau fardurile pentru ochi și obraz pot cauza infecții la nivelul ochilor și al pielii. Dacă știi că ai în casă produse cosmetice de foarte multă vreme, e mai bine să le arunci decât să-ți pară apoi rău. Atenție și la cremele demachiante sau hidratante. Te poți trezi cu reacții adverse foarte severe.

femeie demachiere3. Nu te demachiezi seara înainte de culcare

Seara, înainte de culcare, este obligatoriu să îndepărtezi de pe fața ta orice urmă de machiaj. În acest fel, pielea va putea respira în voie, iar peste noapte celulele se vor regenera. În caz contrar, vei avea un ten afectat de acnee, comedoame și puncte negre, lipsit de strălucire și vitalitate. Ridurile vor apărea mult mai repede, iar pielea, nefiind suficient de bine oxigenată, își va pierde din elasticitate.

creme cu protectie solara4. Uiți să folosești cremă cu protecție solară

Crema cu protecție solară trebuie folosită atunci când te expui razelor soarelui, indiferent că mergi la mare, la piscină sau pur și simplu ieși în oraș la plimbare. Razele ultraviolete sunt foarte periculoase pentru tenul tău și pot duce la afecțiuni foarte grave printre care cancerul de piele. Folosirea unei creme cu factor de protecție împotriva razelor ultraviolete trebuie să facă parte din rutina ta zilnică de îngrijire.

eyeliner5. Conturezi cu creion dermatograf pleoapa de jos pe interiorul ei

O mare greșeală de machiaj care poate duce la infecții severe ale ochilor. Deși conturarea pleoapelor inferioare pe interior dă senzația unor ochi mai mari și a unei priviri mai intense, află că acest lucru este una dintre cele mai grave greșeli pe care le poți face. Practic, introduci în ochi bacteriile, microbii, impuritățile și microorganismele care se regăsesc pe mina creionului dermatograf. Nu mai punem la socotează chimicalele pe care le conține acest produs.

pensule makeup6. Folosești pensule murdare

Când aplici fondul de ten, anticearcănul, pudra sau fardurile pentru ochi ai grijă ca peria și pensulele pe care le folosești să fie curate. În caz contrar pe fața ta se vor aduna bacterii, microbi și particule de praf și mizerie care pot declanșa acnee. Dacă știi că nu ai mai spălat aceste mici ustensile de machiaj de multă vreme, fă-o acum până nu e prea târziu.

servetele demachiante7. Folosești șervețele demachiante

În loc să te demachiezi folosind apă, creme și loțiuni demachiante, tu folosești doar șervețele. Află că acestea nu îndepărtează în totalitate machiajul, iar pe fața ta vor rămâne reziduuri ce pot duce la apariția iritațiilor sau a infecțiilor.

femeie acnee8. Nu-ți mai stoarce coșurile!

Dacă dimineața te trezești cu un coș apărut pe față, de multe ori tendința este de a-l stoarce. Mare greșeală! Riști o infecție de toată frumusețea! La fel se poate întâmpla dacă încerci să-ți îndepărtezi singură punctele negre și nu știi cum să o faci corect. Acele locuri deja afectate se vor inflama și mai tare, vor deveni și mai vizibile, iar, la sfârșit, după ce se vor fi vindecat, pot lăsa pe fața ta pete și cicatrici.

COMENTARII

Lasă un răspuns