8 investiții inteligente pe care să le faci pentru pisica ta

8 investiții inteligente pe care să le faci pentru pisica ta

0 1298
Pisica gri care sta pe o canapea în miniatură
Pisica este unul dintre cele mai inteligente animale de companie

Creșterea unei pisicuțe poate fi la fel de costisitoare ca a unui cățeluș. Proprietarii de animale pot reduce considerabil din bugetul anual alocat prietenului necuvântător dacă investesc din timp în lucruri absolut necesare. Vestea bună pentru tine este că pisicile au nevoie de mai puțină îngrijire decât câinii. Iată opt lucruri pentru care merită cheltuiala și care asigură bunăstare și sănătatea felinei tale:

1. Zgarda antipurici este una dintre cele mai eficiente soluții împotriva puricilor. Bineînțeles, pentru îndepărtarea acestor paraziți există mai multe metode, însă cea mai la îndemână rămâne clasica și eficienta zgardă. Dacă încă nu te-ai decis sau poate vrei să schimbi metoda de protecție împotriva puricilor pentru pisicuța ta, articolul de pe blogul ThePetClub.ro ne dă detalii despre fiecare metodă de tratament împotriva puricilor.

2. Pisicile s-au născut pentru a vâna, iar jucăriile potrivite îți vor menține felina ocupată ore întregi, mai ales atunci când ești plecat de acasă. De asemenea, asigură-te că îi acorzi atenția necesară când ești în preajma acesteia pentru a dezvolta încrederea pisicii tale. Fă-ți pisicuța fericită cumpărându-i jucării interactive cu care vă puteți juca împreună, precum um laser sau o baghetă cu un șoricel atașat.

3. Litiera este foarte importantă pentru pisica ta, iar investiția merită toți banii. Există mai multe tipuri de litiere pe piață, iar fiecare are avantajele sale. În cele din urmă rămâne în sarcina pisicuței tale să decidă ce este cel mai confortabil pentru ea.

4. Mergi cu pisica la veterinar pentru controale anuale, care pot include vaccinări, deparazitări sau/și igienizare. Preîntâmpinarea problemelor te va ajuta să economisești bani pe termen lung, mai ales în situația în care poți ajunge în sistem de urgență în cabinetul veterinarului, iar costurile vor fi mult mai ridicate.

5. Ca și tine, anumalul tău de companie are nevoie de o asigurare de sănătate, care poate să acopere o o mulțime de riscuri. Eventualele probleme medicale, accidente sau răniri pot fi acoperite.

6. Instrumentele de îngrijire sunt un must dacă ai un animal de companie, iar timpul acordat acestui pas este important pentru a întări legătura cu pisoiul tău. Cumpără-i un pieptene cu dinți fini și o perie din cauciuc, dar și o unghieră special concepută pentru pisici. Perierea și îngrijirea sunt importante pentru a avea o felină fericită. Alte trucuri pentru igiena pisicii poți citi aici.

7. O cutie pentru transportarea pisicii este o necesitate. Nu încerca să transporți o pisică fără o cutie specială. O cutie din carton poate fi o soluție de avarie atunci când felina este mică, dar va trebui să o înlocuiești în cele din urmă cu una mai solidă, care are o închidere sigură și o spațiu prin care pisica ta poate vedea în exterior.

8. O lesă poate fi o cheltuială importantă de luat în considerare, dacă animăluțul tău acceptă un asemenea accesoriu. Plimbările în aer liber trebuie să fie sigure pentru pisica ta, care are nevoie de mișcare din când în când. Investește într-o lesă confortabilă pentru ea.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns