Iată 8 sfaturi ca să decorezi bucătăria în stil Feng Shui

Iată 8 sfaturi ca să decorezi bucătăria în stil Feng Shui

0 7267

În bucătărie ne petrecem o mare parte din timp, aici fiind locul în care gătim, luăm micul dejun, prânzul și cina și ne întâlnim cu toți membrii familiei în fiecare dimineață. Bucătăria trebuie să fie un spațiu primitor, relaxant, unde să ne simțim bine. Însă, pentru o armonie deplină, trebuie să știm cum să o organizăm și decorăm. Specialiștii revistei lumeafengshui.ro ne dau câteva sfaturi pentru o bucătărie armonioasă, care să se conformeze principiilor Feng Shui!

 

1. Ferestrele

Cea mai practică acoperire pentru ferestre sunt storurile lavabile. Perdelele și draperiile obișnuite s-ar murdări mereu, din cauza vaporilor și grăsimilor din aer.

blaturi bucatarie

2. Blaturile de lucru

Cele mai bune materiale pentru acestea sunt lemnul și marmura, fiind dure, rezistente și ușor de curățat. Faianța este excelentă pentru acoperirea pereților din jurul zonelor unde se pregătește mâncarea. Deși inoxul a crescut în popularitate, el nu este considerat adecvat într-o locuință, nici ca blat, nici ca apărătoare pentru pereți. Deși este lavabil și rezistent la foc, oțelul este periculos și va afecta cu siguranță alimentele depozitate în bucătărie.

3. Pereții
De obicei, în bucătărie tapetul se cojește, din cauza umidității și variațiilor de temperatură. Panourile din lemn ar trebui folosite în alte părți din casă, ce prezintă un risc mai mic de incendiu. Cel mai bine se potrivește pentru pereți o vopsea lavabilă, în tonuri de alb, bej și culori pastelate.

4. Tavanul
Tavanele din lemn prezintă risc de incendiu, la fel și plăcile din polistiren, deci ar trebui evitate. Tencuiala cu model este greu de curățat, prin urmare cea mai bună și cea mai sigură este tencuiala obișnuită, zugrăvită în alb sau o nuanță pastel.
În plus, țineți minte să evitați culorile închise deasupra capului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Dulapurile

Acestea trebuie să fie compatibile cu accentul general pus pe simplitate. Corpurile din lemn în culori deschise sunt cele mai bune. Încercați să evitați corpurile metalice, căci energia lor este prea intensă pentru depozitarea alimentelor.

6. Decorațiunile
În privința decorațiunilor, cu cât sunt mai puține, cu atât este mai bine.

7. Podeaua
În bucătărie se potrivesc podelele din lemn. Deși la modă, gresia este rece și alunecoasă, iar farfuriile și paharele se sparg de ea, dacă le scăpați pe jos. Este preferabil un linoleum de calitate, care să imite gresia.

culori bucatarie

8. Cromatica

Tonurile pământii creează cu succes o atmosferă de lucru îmbietoare în bucătărie. Nuanțele deschise de maro, bej și galben sunt foarte potrivite. Folosiți o paletă de nuanțe mai închise de maro pentru podea.

(Recomandările de mai sus sunt bazate pe lucrarea „Bucătărie Feng Shui” de maestrul Lam Kam Chuen, Pro Editură și Tipografie, 2005.)

COMENTARII

Lasă un răspuns