8 sfaturi ca să treci cu bine peste o despărțire dureroasă

8 sfaturi ca să treci cu bine peste o despărțire dureroasă

0 1544

Când treci printr-o despărțire dureroasă, ai impresia că viața ta parcă nu mai are sens. Și, de cele mai multe ori, în loc să te ajuți pe tine însăți să depășeșeti momentul, mai rău îți faci. Dar nu uita un lucru: oricât de tare ai suferi, un sfârșit este întotdeauna un nou început. Ține doar de tine ca acest început să fie unul frumos. Mimi îți dă câteva sfaturi care, dacă le vei urma, te vor ajuta să treci mult mai ușor prin aceste momente. Ascult-o pe Mimi!

 

Încearcă să nu te mai gândești la el

E greu să nu te mai gândești la trecut. Până la urmă, trecutul e o parte din tine și nu ai cum să-l ștergi din memorie. Și nici nu trebuie. Dar asta nu înseamnă să rămâi blocată în acele momente care au fost, odată, frumoase. Concentrează-te asupra ta, lasă-l pe fostul tău iubit și gândește-te la tine în primul rând. Poate că ar fi momentul să-ți faci ordine în viață, să te gândești la priorități. Nu te alimenta singură cu gânduri negre pentru că, în acest fel, nu te ajuți deloc, iar dspărțirea va fi extrem de greu de suportat. Citește o carte bună, vezi o comedie, ieși în oraș cu prietenii, concentrează-te pe munca pe care o depui zilnic la serviciu sau implică-te într-un proiect nou. Fă orice ca să îți ții mintea ocupată. Gândește-te la ce va urma de acum încolo în viața ta, nu la ce a fost.

 

Nu te izola de prieteni

De multe ori, după o despărțire, avem tendința de a ne izola de prieteni sau familie. Dar asta nu ne ajută deloc. Nu uita că prietenii ar putea să te ajute să treci cu bine peste starea în care te afli. În aceste momente este bine să-i îi ai pe cei dragi cât mai aproape. Poate că nu toți vor înțelege ce simți, însă, cu siguranță, fiecare va încerca să te facă să zâmbești. Iar discuțiile cu ei ar putea să-ți deschidă ochii în anumite privințe, să te facă mai optimistă, mai încrezătoare în tine și în viitorul tău.

Evită locurile în care merge și el

Este clar că nu trebuie să mergi în locurile în care l-ai putea întâlni și pe el. Evită cluburile și terasele unde l-ai putea vedea. Nu-ți va fi deloc bine dacă l-ai zări în compania altei femei sau râzând și simțindu-se minunat alături de prietenii săi. Nu uita că rana din sufletul tău trebuie să se închidă, nu să fie alimentată la nesfârșit.

Fă-ți o bucurie

Asta nu înseamnă să dai iama în frigider. Dar o prăjitură bună poți să mănânci. Așa cum poți merge la shopping, fără însă a face ravagii prin magazine. Mergi la coafor, la cosmetică, fă-ți maniciura sau încearcă o schimbare de look. Pleacă într-o excursie, vizitează un loc în care ți-ai dorit mereu să ajungi și nu ai avut ocazia. Fă orice te bucură, numai nu sta în casă!

Nu te uita la filme romantice, nu asculta muzică de dragoste

Evită filmele siropoase, mai rău îți vor face. La fel și cărțile de dragoste sau muzica lentă. Chiar și comediile romatice pot fi, uneori, periculoase. Te vor face să-ți amintești de el, de voi, de cum a fost cândva și să-ți imaginezi cum ar fi putut să fie. Nu compara viața reală cu ce vezi în filme. Pentru că filmele nu fac altceva decât să ne hrănească niște dorințe, vise, idealuri. Iar acum nu este momentul să te întorci în trecut și să regreți că nu trăiești și tu într-o poveste.

 

 Nu-l spiona pe internet

Cu siguranță, fostul tău iubit are un cont pe Facebook. Încearcă nu mai intri pe pagina lui, nu-ți va face deloc bine. Nu-l spiona pe internet, deși tentația este foarte mare. Dar mai rău îți vei face. Poate chiar te-a șters din lista de prieteni, poate vei vedea că și-a schimbat statusul, iar acum apare „single” sau poate vei vedea mesaje trimise altei femei și poze în care el se simte minunat. Lasă trecutul unde e, nu-l scormoni.

 

Nu te arunca în brațele primului venit

O mare greșeală pe care o poți face este să te arunci în brațele primului venit. De fapt, tu-l cauți pe fostul tău iubit într-un străin. Încerci din răsputeri să-ți regăsești realația pierdută. Iar dacă ea nu se va ridica la nivelul așteptărilor tale, vei suferi cumplit. Lasă timpul să treacă, să te liniștești pentru că poți face greșeli pe care vei regreta pe urmă.  Ești foarte vulnerabilă acum, așteaptă să treci peste șocul despărțirii și abia apoi caută un alt bărbat.

Nu-ți mai plânge de milă

Viața ta nu s-a terminat, viața ta de acum începe. Așa ar trebui să gândești, pozitiv! Nu te va ajuta cu nimic să-ți plângi de milă. Gândește-te mai bine la ce anume nu a mers bine în relația voastră, ce greșeli ai făcut și încearcă să nu le mai faci pe viitor.

COMENTARII

Lasă un răspuns