8 sfaturi naturiste ca să tratezi arsurile pielii

8 sfaturi naturiste ca să tratezi arsurile pielii

0 48554

Tuturor ni s-au întâmplat și accidente casnice. Iar arsurile, chiar dacă au fost minore, au fost și cele mai dureroase. Fie te-ai fript cu fierulde călcat, ai pus mâna pe o cratiță fierbinte, fie te-ai stropit cu apă clocotită sau ai suferit arsuri de la aburi foarte fierbinți. Mimi îți spune cum să tratezi arsurile minore acasă folosind produse naturiste. Ascult-o pe Mimi!

 

Apă rece

Este primul lucru pe care ar trebui să-l faci în cazul unei arsuri minore. bagă mâna sub jetul de apă rece sau aplică un cub de gheața. Îți va calma durerea. Nu freca însă cubul de gheață pe zona afectată. Mai rau vei face!

 

Aloe Vera

Este cel mai recomandat remediu natural pe care îl poți folosi acasă. Stoarce o fruză de aloe vera și colecrează sucul într-un recipient curat. Aplică pe arsură câteva picături și vei scăpa de durere. Mai mult, aloe vera ajută la vindecarea și cicatrizarea rănilor. dacă nu ai frunze de aloe vera proaspete, cumpărăr un gel pe bază de aloe vera dar ai grijă să nu conțină și alte ingrediente.

 

Bicarbonat de sodiu

Pentru arsurile minore folosește cu încredere bicarbonatul de sodiu. Amestecă o linguriță de bicarbonat cu câteva picături de apă rece și aplică apoi pe zona afectată. Îți va calma durerea și va ajuta la videcare.

 

Ulei esențial de lavandă

Lavanda este cunoscută datorită proprietăților sale vindecătoare și calmante. Are aproape aceleași proprietăți ca și antibioticele și este ideală pentru tratarea arsurilor de gradul 1 și 2. Este folosită și în spitale pentru tratarea arsurilor. Cum trebuie să procedezi? spală zona afectată cu apă rece și aplică ulei de lavandă pe rană. Poți folosi și spray pe bază de lavandă.

 

Miere de albine

Mierea de albine este un remediu eficient împotriva arsurilor minore deaorece are proprietăți anti-miocrobiene și anti-bacteriene. Este poate cel mai bun remediu naturist pentru tratarea arsurilor superficiale. Pune puțină miere de albine pe zona afectată și vei vedea cum durerea va dispărea aproape instantaneu. mai mult, mierea va împiedica apariția cicatricilor dar și a eventualelor infecții.

 

Ulei de cocos

Cocosul are proprietăți vindecătoare și calmante. Este foarte recomandat în cazul arsurilor minore, la fel cum este și mierea de albine. Previne infecțiile și tratează rana împiedicând formarea cicatricilor. Când cumperi ulei de cocos trebuie să ai mare grijă ca acesta să fie ulei virgin și nu procesat.

 

Suc de ceapă

Sucul de ceapă este un alt remediu natural extrem de eficient în cazul arsurilor superficiale. Aplică suc de ceapă pe zona afectată. Acesta va împiedica apariția bășicilor atât de dureroase.

 

Mușețel

Mușețelul are proprietăți anti-fungice, anti-microbiene și anti-bacteriene. Prepară ceai de mușețel și, după ce s-a răcit, aplică-l pe zona afectată a pielii. va îndepărta durerea și va ajuta rana să se vindece.

COMENTARII

Lasă un răspuns