8 sfaturi pentru o căsnicie fericită pe viață

8 sfaturi pentru o căsnicie fericită pe viață

0 1466

Te-ai îndrăgostit, iubești și vrei să-ți petreci tot restul vieții alături de bărbatul de lângă tine. Căsnicia însă nu este întotdeauna numai lapte și miere. Iar dacă nu știți cum să întrețineți realația, cum s-o faceți si mai frumoasa, și mai armonioasă, atunci mariajul vostru ar putea deveni un câmp de luptă. Mimi îți dă 8 sfaturi pentru ca voi doi să vă bucurați de iubire până la adânci bătrâneți. Ascult-o pe Mimi!  

 

1. Nu lăsa niciodată o problemă nerezolvată

V-ați certat? Trebuie să vă împăcați cât mai repede! Cu cât trece timpul, cu atât apare între voi distanța, iar lipsa de comunicare nu va rezolva niciodată problema. Vorbiți despre ea, încercați să ajungeți la un acord, la compromis. Tu mai lași de la tine, el mai lasă de la el. Orice mică ceartă, orice problemă care apare între voi trebuie rezolvată chiar în aceeași zi. Pentru că timpul nu le rezolvă chiar pe toate. Să nu ai impresia că dacă nu vorbiți despre o anumită problemă, ea va dispărea de la sine. Dimpotrivă. Frustrările se adună, iar, la un moment, dat veți ceda și o veți lua de la capăt.

2. Pe primul loc trebuie să se afle întotdeauna soțul tău

Fericirea lui, nevoile lui, satisfacția și liniștea lui trebuie puse înainte de orice. Nu-l neglija și nu fi egoistă! În căsnicie egoismul nu are ce căuta. La rândul lui, bărbatul de lângă tine va proceda la fel. Încercați să vă faceți timp unul pentru celălalt, să vorbiți mult, să aflați care sunt nevoile celuilalt și, în măsura în care se poate, încercați să le satisfaceți. Bărbatul de lângă tine are nevoie de grija ta, de atenția ta. La fel și tu.

 

3. Nu uita că sunteți o echipă

O situație în care tu ești nervoasă, eventual mai ridici și tonul, iar soțul tău tace neavând nici o reacție, poate declanșa un adevărat război între voi doi. Când treci prin astfel de momente, amintește-ți că sunteți, de fapt, o echipă, că bărbatul în fața căruia stai cu mâinile în șolduri și țipi (vorba vine) te iubește enorm. Nu uita nici o clipă cât de mult îl iubești tu pe el. O discuție în contradictoriu nu trebuie să se transforme într-un război niciodată.

4. Fiți mereu prieteni

Să te îndrăgostești și să iubești este foarte ușor. Dar să menții aceste sentimente pentru totdeauna este foarte greu dacă nu sunteți cu adevărat prieteni. Iubirea nu înseamnă să trăiți și să vă bucurați împreună numai de lucrurile bune și frumoase, ci să treceți împreună și prin momente grele. Iar prietenia dintre voi poate dărâma orice obstacole.

 

5. Cunoașteți viața și creșteți împreună

Întotdeauna este loc de mai bine și mai frumos în viața voastră. Experimentați împreună, încercați lucruri pe care nu le-ați mai făcut niciodată, călătoriți în locuri pe care nu le-ați mai văzut vreodată, implicați-va în planuri noi.

6. Fii un exemplu bun pentru partenerul tău

Fă în așa fel încât cel de lângă tine să învețe de la tine lucrui bune, să se mândrească cu tine, să te aprecieze și să te respecte. Fii un exemplu pentru el.

7. Lasă lucrurile mărunte să treacă

Trebuie să știi care sunt problemele cu adevărat importante care trebuie rezolvate urgent și care sunt nimicurile de zi cu zi. Dacă te superi pentru orice fleac, dacă orice mărunțiș naște o discuție aprinsă, relația voastră va fi o luptă continuă.

 

8. Apreciază ceea ce ai

Nu te aștepta la miracole din partea bărbatului de lângă tine. Ele se petrec doar în filmele siropoase și romantice. Viața însă este cu totul alta. Apreciază-l pentru ceea ce este el, nu-i cere niciodată mai mult decât poate da. Fii mulțumită cu ceea ce ai. Dacă nu vine în fiecare seară acasă cu câte un buchet imens de flori, asta nu înseamnă că nu te iubește. Nu uita că Făt Frumos călare pe calul cel alb este doar o poveste ruptă din cărți.  Soțul tău își poate manifetsa iubirea, respectul, grija pentru tine în mii de alte feluri, pe care nu le vezi niciodată în filme sau romane.

COMENTARII

Lasă un răspuns