8 sfaturi utile pentru un machiaj perfect în acestă vară

8 sfaturi utile pentru un machiaj perfect în acestă vară

0 12132

Vara, din cauza temperaturilor ridicate, machiajul are cel mai mult de suferit. Fardurile de obraz şi de pleoape sunt afectate de transpiraţie, de sebumul secretat în exces, de praful, noxele şi impurităţile din aer. La fel şi rimelul. Nu este de mirare că machiajul se estompează, se întinde şi se scurge după doar câteva ore de la aplicare. Iată secretele pe care ar trebui să le cunoască orice femeie pentru un machiaj perfect pe timp de vară.

machiaj nude1. Optează pentru un machiaj nude

În perioada verii, mai ales în zilele caniculare, machiajul tău ar trebui să fie unul cât mai discret şi cât mai uşor, în aşa fel încât să nu obtureze porii pielii, să nu se dizolve şi să se întindă inestetic. Optează pentru culori nude, care să confere tenului strălucire şi luminozitate. Şi nu uita: machiajul nude îţi dă posibilitatea de a ascunde imperfecţiunile tenului şi de a-ţi pune în evidenţă părţile frumoase, iar asta fără ca cineva să-şi dea seama că ai apelat la pudră, farduri, mascara şi lipstick.

machiaj nude 2Recomandat este să foloseşti un font de ten fluid şi uşor, care să nu încarce porii pielii, o pudră cât mai light, un blush în nuanţe roz pal sau piersică,  un rimel waterproof şi un ruj în culoarea naturală a buzelor. Maschează cearcănele şi nu uita că sprâncenele trebuie să fie perfect pensate şi vopsite într-o nuanţă cât mai naturală, care să se potivească cu cea a pielii tale. De exemplu, dacă ai pielea albă şi părul blond, evită să-ţi conturezi sprâncenele cu creion negru. Pentru un machiaj nude perfect realizat va trebui să foloseşti produse cosmetice în culori naturale – crem, bej, maro deschis, roz şi nuanţe mate, precum cele de aici.

femeie baza machiaj2. Alege o bază de machiaj matifiantă

Modul în care îţi îngrijeşti tenul este la fel de important  ca şi machiajul pentru care optezi. Nu este suficient să aplicăm doar mascara, farduri şi lipstick, pentru a obţine un look perfect. Înainte de toate, va trebui să ne pregătim pielea pentru produsele cosmetice pe care va trebui să le suporte peste zi. Primul pas ar fi să aplici o bază de machiaj hidratantă, dar care să nu conţină uleiuri. Este foarte important ca acest produs să aibă un efect matifiant. Dacă nu alegi corect produsul, aspectul tenului tău va fi unul gras şi strălucitor.

farduri stralucitoare3. Evită culorile strălucitoare

Culorile puternice, strălucitoare, nuanţele argintii şi aurii, glitterul şi nuanţele metalice sunt opţiuni doar dacă trebuie să participi la un eveniment de seară. În restul timpului, ar trebui să le eviţi. Dacă nu optezi pentru machiajul nude, poţi alege varianta unor culori pastel: roz, blue, lila, nuanţe de piersică etc.  Noi am găsit pe acest site produse de machiaj în culori foarte discrete, care satisfac şi cele mai pretenţioase gusturi Şi încă un sfat: cumpără doar de la firme şi branduri cunoscute, în care ai încredere!

makeup primer4. Primerul, secretul machiajului care rezistă întreaga zi

Primerul este varianta mult mai sofisticată a bazei de machiaj, având în compoziţie silicon şi ingrediente hidratante, care netezesc şi catifelează pielea, reglează secreţia de sebum şi corectează micile imperfecţiuni ale tenului. Primerul se foloseşte după ce ai folosit creme hidratante şi înainte de a aplica fardurile. Acest produs va ajuta machiajul să reziste pe chipul tău întreaga zi, fără a se scurge sau a se întinde. Cel puţin pe timp de vară, primerul nu ar trebui să-ţi lipsească din trusa de machiaj.

pudra autobronzanta5. Foloseşte o pudră bronzantă

Un ten bronzat îţi conferă aerul unei femei sănătoase, pline de viaţă şi active. Dacă încă nu ai ajuns la piscină şi nici la solar, poţi folosi cu încredere pudra bronzantă. Însă, acest produs trebuie aplicat respectând anumite reguli. Astfel, pentru a obţine un machiaj cât mai natural, aplică fardul în zonele cele mai expuse razelor de soare: frunte, pomeţi, nas şi bărbie. Nu acoperi cu pudră bronzantă toată suprafaţa pielii pentru că vei obţine un machiaj nefiresc, extrem de exagerat, foarte „greu” şi care te va scoate în evidenţă într-un mod negativ.

primer pleoape6. Foloseşte un primer pentru pleoape

Fardul de pleoape se va fixa mult mai bine, se va aplica mult mai uşor şi se va menţine intact pe parcursul întregii zile, indiferent de cât de cald este afară, doar dacă vei folosi un primer pentru pleoape. Acest produs nu ar trebui să-ţi lipsească din trusa de machiaj, iar pe timp de vară eset absolut obligatoriu. În caz contrar, din cauza transpiraţiei, fardurile se vor întinde şi vor da senzaţia că ţi se scurg de pe faţă.

rujuri7. Alege un ruj de culoarea buzelor

Fie alegi un ruj în culoarea naturală a buzelor, fie un gloss care le va conferi volum şi strălucire. Indiferent de varianta pentru care optezi, produsele trebuie să prezinte factor de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Dacă nu, orientează-te către un balsam de buze care să ţi le protejeze şi hidratateze foarte bine. Rujul în culori nude, glossul şi balsamul se potrivesc unui machiaj de zi, discret. Însă, dacă îţi doreşti un machiaj de seară, dar care să nu iasă foarte mult în evidenţă, alege un ruj roşu – o nuanţă puternică – farduri de pleoape şi obraz în culori pastel sau chiar nude. Vei fi o adevărată apariţie!

mascara8. Foloseşte machiaj waterproof

Nu în ultimul rând, vara este recomandat să foloseşti produse de machiaj rezistente la apă. Acest lucru ar trebui să fie o regulă, fie că mergi la piscină, fie că mergi la serviciu sau la o întâlnire cu prietenii. Din cauza căldurii excesive, pielea transpiră, iar umezeala face ca machiajul să se dezintegreze şi să se scurgă pe faţă. Dacă nu vrei să arăţi precum un clovn, ar trebui să cumperi farduri şi mascara waterproof.

COMENTARII

Lasă un răspuns