Sfaturi pentru viitoarele mirese. 9 greșeli de machiaj care îți pot strica...

Sfaturi pentru viitoarele mirese. 9 greșeli de machiaj care îți pot strica nunta

0 3626

Ai așteptat acest moment o viața întreagă, iar noaptea nunții tale va fi cea mai frumoasă pe care o vei trăi. Toți ochii vor fi îndreptați către tine,  iar tu vei fi în centrul atenției. Însă, în ceea ce privește machiajul, multe mirese fac greșeli pe care ajung să le regrete mai târziu. Mimi îți spune care sunt cele mai importante dintre acestea și cum îți pot ruina nunta! Ascult-o pe Mimi!

 

 

Experimentezi un look nou

Pentru acest eveniment din viața ta nu este deloc recomandat să încerci experimente în ceea ce privește look-ul tău. Dacă nu ești obișnuită cu rujul roșu puternic sau machiajul smoky eyes, nu încerca acum să fii ceea ce nu ești, să porți ceea ce nu te reprezintă. Alege un machiaj confortabil, care să fie în ton cu personalitatea pe care o ai.  În caz contrar, s-ar putea ca în seara nunții să nu te simți deloc bine în pielea ta. Multe mirese adoptă un look pe care de obicei îl evită, iar peste 5 ani, când privesc fotografiile din noaptea nunții, pur și simplu nu se recunosc în ele. Este o zi specială, trebuie să fii în centrul atenției dar nu ieși din propriile tale tipare!

 

Prea mult bronz!

Să fii bronzată, să ai o piele arămie care să contrasteze cu rochia ta albă este o capcană în care poți cădea foarte ușor. De multe ori, se exagerează cu bronzul, solarul devine un must-have, însă look-ul tău nu va fi unul natural. Optează pentru un fond de ten bun, pentru un bronz natural dar nu excesiv. Un bronz prea puternic te va face să pari chiar ridicolă. În plus de asta, machiajul abia dacă se va mai vedea. Nu mai punem la socoteală faptul că poți suferi chiar arsuri. Atenție și la bronzul natural! Dacă te vei expune foarte mult la soare înainte de nuntă, este posibil să rămâi cu pete pe piele, extrem de inestetice.

 

Alegi incorect rujul de buze

Este recomandat să nu folosești rujuri grase sau gloss pentru buze. Motivul? Pe parcursul serii, aceste produse se șterg de pe buze, iar tu poate că nu vei avea timp să-ți reîmprospătezi look-ul în fiecare oră. Mai mult, când îți săruți soțul, s-ar putea să-l mânjești sau când dansați, ai putea să-i pătezi gulerul cămășii. La fel s-ar putea întâmpla și cu voalul dacă optezi pentru unul care îți acoperă, în biserică, fața. Și încă un motiv pentru care ar trebui să te ferești de gloss: din cauza faptului că este foarte lucios, în fotografii buzele tale ar putea apărea cel puțin straniu, asta din cauza blițului pe care îl poate folosi, la nevoie, fotograful. Alege un ruj rezistent, care să nu dispară de pe buze decât, poate, la sfârșitul petrecerii.

 

Aplici incorect fardul de obraz strălucitor

În noaptea nunții trebuie să fii irezistibilă, superbă, toții ochii vor fi ațintiți către tine. Trebuie să fii impecabilă, atât din punct de vedere al ținutei, cât și al machiajului. Mare atenție dacă folosești fard de obraz strălucitor sau într-o nuanță metalizată-aurie.  Dacă îl aplici incorect, adică nu numai pe pomeți, ci și pe nas, bărbie și frunte senzația va fi aceea a unui ten gras și foarte încărcat. Fardul strălucitor se aplică doar în vârful obrajilor urcând ușor spre tâmple, puțin deasupra buzei de sus și sub sprâncene. Îți va da un aer proaspăt, luminos. Stai departe de tot ce înseamnă glitter. Cosmeticele strălucitoare reflectă lumina aparatului atunci când ești fotografiată, iar pozele pot eșua. Te vei trezi că  ai pete pe față care pot fi verzi, galbene, orange sau fuchsia.

 

Alegi un machiaj foarte dramatic

Exceptând rimelul, fardurile tale nu trebuie să fie negre sau foarte închise la culoare. Creionul de ochi poate fi ales într-o nunață mai caldă. Poți creea un efect senzațional optând pentru culori precum bleu, verde, maro. Un machiaj închis la culoare nu te va avantaja în fotografii. Creionul de ochi negru și fardurile pot lăsa umbre adânci pe fața ta. Vei părea obosită, încercănată.

 

Optezi pentru îmbunătățiri care mai rău îți fac

Vorbim aici despre unghii false, gene false, extensii. Este foarte posibil, dacă nu ai mai folosit până acum astfel de trucuri de înfrumusețare, să te trezești înaintea nunții cu iritații pe piele sau alergii. Dacă nu vrei să renunți la aceste accesorii, este recomandat să le încerci cu o lună înainte de noaptea nunții pentru a vedea exact cum le suportă organismul tău dar și cum te simți tu în pielea ta purtându-le. Alege produse de foarte bună calitate, deoarece au existat situații în care genele false, de exemplu, s-au dezlipit sau, din cauza lacrimilor, s-au ridicat și curbat exagerat de mult.

 

Prea multă pudră!

Pudra matifiază tenul, îi conferă strălucire, prospețime și luminozitate. Însă, știai că o cantitate mult prea mare de pudră te poate îmbătrâni cu câțiva ani? Excesul de pudră poate pătrunde în micile riduri de expresie pe care le ai în colțurile și în jurul ochilor, iar imaginea ta va fi dezamăgitoare.

 

Uiți de gât și decolteu

Machiajul nu se termină sub bărbie. Dacă optezi pentru un fond de ten, atunci va trebui să ai grijă să-l întinzi și în zona gâtului și a decolteului.

Nu folosești cosmetice waterproof

Nu numai rimelul trebuie să fie rezistent la apă și ci celelalte produse cosmetice de machiaj printre care se numără și fondul de ten. Este foarte posbil ca la nunta ta să verși câteva lacrimi de fericire. Și nimic nu este mai neplăcut decât să te trezești cu urme de rimel de față sau cu pete albe acolo unde fondul de ten s-a șters.

COMENTARII

Lasă un răspuns