9 greșeli grave pe care le faci când te pensezi și când...

9 greșeli grave pe care le faci când te pensezi și când îți conturezi sprâncenele

0 4380

Nu avem cum să ajungem mereu la cosmetică, și, de multe ori, ne pensăm singure. Acesta este un lucru bun, doar dacă știm cum să o facem corect. Pentru că cea mai mică greșeală poate duce la un adevărat dezastru în ceea ce privește felul în care arăți. Sprâncenele îți definesc chipul, iar niște sprâncene pensate greșit te pot arunca în ridicol. Uite ce greșeli nu ar trebui să mai faci!

 

1. Încerci să-ți asortezi exact culoarea părului cu a sprâncenelor

Ești șatenă, dar te-ai vopsit blondă? Asta nu înseamnă că și sprâncenele tale trebuie să fie blonde! Culoarea acestora nu trebuie să fie identică cu cea a părului. Alege o nuanță cu unul sau două tonuri mai închise decât nuanța podoabei tale capilare. Dacă ești brunetă, vopsește sprâncenele într-o nuanță sau două mai deschise decât părul tău.

2. Încerci să aduci sprâncenele exact la aceeași formă

Este nefiresc, nu este deloc natural și îți strică întregul look. Sprâncenele nu sunt identice – ne referim la forma lor. Normal că trebuie să respecte aceeași linie, dar nu trebuie să fie perfect simetrice.

3, Vopsești sprâncenele prea puternic

Chiar dacă ai ales nuanța potrivită, una dintre cele mai des întâlnite greșeli este să insiști foarte mult cu culoarea. Practic, le vopsești prea tare. Aplici prea mult fard, folosind creionul pentru sprâncene excesiv. Evită, de asemenea, liniile drepte, cele foarte curbate sau unghiurile ascuțite.

Beauty Eyes Makeup. Make up closeup. Long eyelashes, Perfect ski

4. Te pensezi prea mult

În general, coada sprâncenelor are de suferit pentru că tinzi să smulgi acele fire care, de fapt, întregesc și dau contur sprânecnelor. Vei părea ca și cum ai jumătate de sprâncene. Este urât, îți distruge întregul look!

5. Te pensezi prea des

Dacă zi de zi stai în fața oglinzii urmărind firele rebele și pensându-le, sprâncenele tale vor deveni, în scurt timp, din ce în ce mai subțiri. Așteaptă o perioadă până când firele de păr cresc suficient de mult pentru a reuși să le dai o formă. Nu uita că în acest an se poartă sprâncenele cât mai groase, nicidecum subțiri, ca și inexistente.

6. Nu le dai conturul lor natural

Conturarea corectă a sprâncenelor este cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi. Arcul sprâncenelor nu se regăsește mereu pe centrul acestora. El se află, de obicei la două treimi de la baza sprâncenei. Dacă arcuirea este exagerată, vei părea mereu mirată și surprinsă. Dacă arcuirea este prea mică și către baza sprâncenei, vei părea morocănoasă și încruntată.

7. Colorezi sprâncenele înainte de a aplica machiajul

Este simplu să descoperi nuanța potrivită pentru colorarea sprâncenelor după ce ai aplicat tot machiajul. Dacă faci această operațiune înainte de a te machia, vei avea tendința să folosești o culoare mult mai deschisă. La sfârșit sprâncenele tale vor părea subțiri și nedefinite.

sprancene

8. Încerci să schimbi forma sprâncenelor

Dacă încerci să le dai o formă nouă, cu siguranță vei da greș. Cel mai bine este să te adresezi unui specialist – cosmeticiana de la salon te-ar putea ajuta în acest sens. Nu încerca să schimbi forma sprâncenelor tale pentru că vei avea o figură nefirească.

9. Te pensezi înainte de a face baie sau duș

Apa caldă sau fierbinte pe care o folosești la baie sau pentru un duș rapid, duce atât la căderea naturală a firelor de păr cât și a firelor sprâncenelor tale. Este firesc. Dacă te pensezi înainte, este posibil să constați că ai sprâncenele mai subțiri sau inegale. Este bine să ne pensăm după ce facem baie, mai ales că porii sunt deschiși și firele se smulg mai ușor. Nu mai spunem că sunt mai moi, și astfel, nu se vor rupe pe jumătate.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns