9 greșeli în aplicarea fondului de ten. Tu pe care le faci?

9 greșeli în aplicarea fondului de ten. Tu pe care le faci?

0 7467
portret femeie cu parul lung

Fondul de ten este un podus de makeup obligatoriu, esențial și pe care ar trebui să-l folosești zilnic, atunci când te machiezi. Acoperă porii deschiși, maschează imperfecțiunile tenului, îți conferă un aer proaspăt și te întinerește cu câțiva ani buni.  Însă, alegerea potrivită a texturii și nuanței se dovedește a fi, de multe ori, foarte dificilă. Iată 9 dintre cele mai dese greșeli pe care le facem când cumpărăm sau folosim fondul de ten și care ne distrug tot machiajul.   

Atunci când alegi fondul de ten este recomandat să nu faci rabat de la calitate. Acest produs, cu cât este mai scump, cu atât este mai bun. Iar un fond de ten bun trebuie să reziste întreaga zi, să-ți ascundă imperfecțiunile pielii, să aibă un grad de acoperire suficient de mare și să fie prevăzut cu factor de protecție solară. Fondul de ten nu are voie să încarce excesiv fața și să-ți confere acel aspect de tencuială. Nunața lui trebuie să fie aleasă în funcție de nuanța pielii tale, iar textura trebuie să fie lejeră, în așa fel încât atunci când îl folosești să nu-și dea seama toată lumea. Este suficient să știi doar tu. Nu în ultimul rând, fondul de ten ar trebui cumpărat din magazine de renume, de la fime și branduri cunoscute. Dacă vrei să achiziționezi un astfel de produs din magazine de cosmetice online, atunci cumpără doar în cunoștință de cauză pentru că pe internet nu-l vei putea testa. Iată mai jos care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când alegem și aplicăm fondul de ten!

1. Nu testezi corect produsul  – Atunci când te afli în magazin, în căutarea unui fond de ten, testarea corectă a produsului este foarte importantă. Astfel, în alegerea culorii potrivite pielii tale, un rol foarte important îl joacă lumina. Recomandat este să aplici o cantitate mică pe piele, să aștepți 15 minute, iar apoi să ieși afară și să observi culoarea în lumina naturală. Dacă nu știai, află că după câteva minute de la aplicare, fondul de ten tinde să oxideze în contact cu pielea, iar nuanța lui se poate schimba. De aceea este recomandat s-o verifici atent și să eviți lumina slabă sau artificială. Acesta este sfatul pe care îl oferă Stephanie Flor, specialist Clinique.

2. Nu alegi textura corectă – Dacă ai tenul uscat, un fond de ten mat nu te va avantaja deloc, deoarece va de senzația că ai pielea extrem de deshidratată, este de părere Sir John, makeup artist Loreal Paris. Pe de altă parte, continuă el, persoanele care au tenul gras folosesc un fond de ten pudră, în ideea în care acest produs va mai estompa din sebumul secretat de piele. Total greșit! Ele ar trebui să folosească un fond de ten pe bază de apă.

3. Aplici o nuanță prea deschisă – Chiar dacă ai tenul foarte alb, să aplici o nuanță extrem de deschisă este o greșeală de machiaj care te va costa scump. Asta, pentru că pielea ta va căpăta un aspect cadaveric. Ce e de făcut? Dacă nu te decizi între două nuanțe relativ asemănătoare, alege-o întotdeauna pe cea mai închisă. Iată aici câteva produse care te vor ajuta să faci alegerea cea mai bună.

4. Încerci să creezi un bronz artificial folosind fond de ten – În loc să folosești un fond de ten mult mai închis la culoare, mai bine optezi pentru un produs care se potrivește cu nuanța naturală a pielii tale, iar apoi folosești perle bronzante, este de părere Thang Dao, manager artistic la BareMinerals.

5. Folosești o formulă care nu ți se potrivește – Un fond de ten vâscos, greu, poate fi chic, însă este destul de dificil de aplicat. Recomandat este să optezi pentru o vâscozitate medie, pentru a evita greșelile și gafele în machiaj. Vara, când afară este foarte cald, este recomandat să aplici o formulă light, ușoară, apoasă, cu un grad acoperire mare. Acesta este sfatul pe care ni-l dă Katie Jane Hughes, makeup artist la Butter London.

6. Nu întinzi corect produsul pe piele – Multe femei aplică fondul de ten, iar apoi îl întind pe față cu degetele. Această metodă este riscantă deoarece pe chip pot rămâne urme și linii inestetice. Mai mult, aceste femei nu reușesc să întindă bine produsul, iar pe anumite zone ale feței pot apărea pete mai închise sau mai deschise la culoare. Specialiștii în makeup recomandă folosirea unor bureți speciali cu ajutorul cărora să poți întinde bine fondul de ten și să poți combina și amesteca nuanțele.

7. Nu aplici fondul de ten uniform – Cu alte cuvinte, nu-l aplici pe toată fața și lași porțiuni libere. Iar când spunem asta ne referim la zona gâtului, care este pur și simplu uitată. Acest lucru se observă imediat. Nu trebuie să fii un specialist în makeup ca să-ți dai seama de o astfel de gafă. Pentru că diferența între nuanța tenului și cea a pelii de pe gât este uriașă, iar această discrepanță te duce cu gândul la o mască de clovn. Această greșeală este una dintre cele mai dese pe care le facem fără să ne dăm seama de „dezastru”.

8. Folosești și fond de ten și pudră – De multe ori, fondul de ten este suficient de stabil încât să nu necesite o fixare cu pudră, este de părere John Stapleton, senior artist M.A.C. Însă, multe femei nu țin cont de asta și-și încarcă tenul excesiv. O astfel de greșeală îți poate distruge întregul look, mai ales dacă fondul de ten are o strălucire aparte, o nuanță ușor aurie, un efect pentru care ai plătit ceva bani în plus.

9. Nu schimbi nuanța fondului de ten odată cu anotimpul – Știm că e greu să renunți la nuanța fondului tău de ten, odată ce ai descoperit că este perfectă. Însă, află că ar trebui să folosești un anumit ton primăvara și vara și altul în sezonul rece, a explicat Janice Daoud, specialist makeup la Nars. Motivul este foarte simplu. Vara ești mai bronzată, iar iarna ai pielea mai albă. Deci, în funcție de asta trebuie să schimbi și culoarea fondului de ten.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns