9 lucruri pe care nu trebuie să le cureţi niciodată cu oţet....

9 lucruri pe care nu trebuie să le cureţi niciodată cu oţet. Le vei distruge!

Oţetul ne este de mare ajutor la curăţenie, însă trebuie să ştii că are şi dezavantajele sale. Dacă nu ştiai, află că oţetul nu curăţă chiar orice. Dimpotrivă. Poate distruge anumite suprafeţe sau lucruri din locuinţa noastră. Mimi îţi spune care sunt obiectele pe care nu le curăţă şi când nu trebuie sub nici o formă să-l folosim. Ascult-o pe Mimi!

 

 

1. Distruge ecranul televizorului sau al calculatorului

Oteţul va deteriora ecranul LCD şi plasma, îndepărtând stratul protector al acestora şi lăsând în urma sa numai pete. Nu-l folosi la curăţarea acestor aparate electronice! În schimb, poţi opta pentru spray-uri speciale de curăţare pe care le găseşti în magazinele de profil. Dacă nu, încearcă cu o cârpă curată din bumbac şi puţină apă caldă.

 

2. Pătează marmura şi alte pietre naturale

Mare atenţie! Podelele, blaturile şi alte suprafeţe din marmură sau altă piatră naturală pot fi deteriorate dacă foloseşti la curăţarea lor oţet. Pentru că este acid, în timp, oţetul va lăsa pete, urme inestetice şi chiar va duce la coroziune.

 

3. Nu înlătură grăsimea

Oricât te-ai chinui cu petele de grăsime din cuptor, de pe aragaz sau plăcile de faianţă şi gresie, nu folosi oţet! Motivul? Oţetul nu-ţi va fi de nici un ajutor. Dimpotrivă. Va întinde grăsimea şi mai mult.

 

4. Şi vasele din fontă au de suferit de pe urma oţetului

Dacă ai în bucătărie vase din fontă, nu le curăţa cu oţet! Dacă nu ştiai, află că vasele din fontă absorb mirosurile de mâncare. Deci, cine şi-ar dori ca tigaia să miroasă a oţet?

5. Afectează sănătatea plantelor

Se ştie că oţetul este folosit cu succes la îndepărtarea insectelor dăunătoare din grădină, însă, folosit incorect, poate distruge plantele. Soluţia poate fi utilizată doar pentru buruieni.

6. Nu te fereşte de salmonella

Oţetul are proprietăţi dezinfectante şi poate îndepărta cu succes viruşii de gripă din casă. Însă, nu are nici un efect asupra altora mai puternici cum ar fi salmonella. Recomandat este să speli tocătorul de lemn după fiecare folosinţă cu apă fierbinte şi detergent de vase. Abia apoi îl poţi folosi din nou.

 

7. Deteriorează suprafeţele din lemn cerate

Nu folosi oţetul pentru curăţarea suprafeţelor din lemn cerate pentru că le vei deteriora! Oţetul va dilua şi va îndepărta ceara protectoare, lăsând lemnul uscat şi extrem de fragil. Nu mai punem la socoteală faptul că vor rămâne pete inestetice de care nu vei mai avea cum să scapi. Poate doar dacă ceruieşti din nou suprafaţa.

8. Atenţie cu ce soluţii îl amesteci!

Amstecul dintre oţet şi soluţii de înălbire este foarte toxic, acest produs fiind unul chimic şi periculos atât pentru sănătatea noastră cât şi pentru mediul înconjurător. Nu este indicat să-l foloseşti!

9. Distruge accesoriile din cauciuc

Nu curăţa cu oţet aparate care au garnituri, curele sau alte accesorii din cauciuc. În timp, cauciucul, în contact cu oţetul, devine uscat, casant şi prezintă riscuri foarte mari de a se rupe.

COMENTARII

Lasă un răspuns