9 lucruri surprinzătoare pe care le poți spăla în mașina de spălat...

9 lucruri surprinzătoare pe care le poți spăla în mașina de spălat vase

Așa cum îi spune și numele, mașina de spălat vase este destinată pentru spălarea vaselor: căni, pahare, farfurii, sticle, oale, etc. Însă, trebuie să știi că în mașina de spălat vase poți dezinfecta multe alte lucruri la care nu te-ai gândit până acum. Ar trebui să încerci! Astfel, vei ține microbii, bacteriile și alte microorganisme departe de tine și familia ta. Uite ce obiecte poți pune la spălat chiar acum!

 

1. Sita metalică de la chiuvetă

O dată pe lună, sita pe care o ții la scurgerea de la chiuvetă și cadă ar trebui dezinfectată și spălată în mașina de spălat vase. Chiar dacă o cureți zilnic, unele bacterii și microbi rezistă atât la temperatura apei calde care vine de pe țeavă cât și la acțiunea detergentului de vase. Pune sita în raftul pentru obiecte de mici dimensiuni al mașinii.

2. Bureții de bucătărie

Bureții de bucătărie sunt unul dintre cele mai propice medii pentru dezvoltarea bacteriiilor și a microbilor din bucătăria ta. Fiind mereu umezi ei se pot infesta foarte ușor.  Nu mai punem la socoteală faptul că acumulează particule fine de resturi alimentare care pot dezvolta rapid microorganisme. Curăță bureții de bucătărie în mașina de spălat vase o dată pe săptămână. Recomandat ar fi să-i schimbi și foarte des, cel puțin o dată pe lună.

jucarii din plastic

3. Jucăriile din plastic

Dacă nu sunt dezinfectate corect, jucăriile din plastic îl pot îmbolnăvi pe cel mic. Ele stau de cele mai multe ori pe jos, iar copilul tău le bagă, adesea, în gură. Jucăriile se așază pe raftul de sus al mașinii de spălat.

4. Suportul pentru periuța de dinți să săpun

Suportul din plastic pentru periuța de dinți, pasta de dinți și savoniera sunt mereu umede. Umezeala excesivă și apa care se adună în aceste recipiente dezvoltă bacterii și chiar mucegai. Dezinfectează-le periodic în mașian de spălat vase!

5. Recipientul în care ții mâncarea animalelor de companie și jucăriile

Recipientul din care mănâncă pisica sau cățelul tău precum și jucăriile animalelor de companie trebuie bine curățate, pentru ca blănoșii tăi să nu se îmbolnăvească. Păstrează-le igiena și ai grijă de sănătatea lor.

perie par

6. Peria și pieptănul

Peria și pieptănul pe care le folosești zilnic adună, în timp, sebum și celule moarte. Deși le speli periodic, acestea pot deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Așadar, o dată pe lună, pune peria și pieptănul în mașian de spălat vase și dezinfectează-le bine! Atenție! Peria nu trebuie să aibă componente din cauciuc, cu doar metalice, din lemn sau de plastic.

7. Globurile din sticlă de la veioză sau lampă

În interiorul globurilor de sticlă de la veioză, lampadar, lampă, lustră  sau candelabre se acumulează foarte mult praf. Din cauza formei lor  este dificil să le cureți bine. Recomandat ar fi să le introduci în mașina de spălat vase și să le așezi pe raftul superior. Atnție la cum le manipulezi pentru a nu se sparge!

8. Suporturile pentru pahare din mașină

Fiind din plastic, acestea se pot spăla foarte bine la temperaturile înalte ale mașinii de spălat vase. Suporturile detașabile pentru pahare se murdăresc din cauza lichidului care se mai varsă din când în când. Pentru a nu deveni o sursă de bacterii, ele trebuie curățate frecvent.

9. Periile și bureții pentru machiaj

Peria cu care aplici fardul de obraz, fardul de pleoape sau bureții pe care îi folosești când te dai cu fond de ten sunt obiecte care trebuie dezinfectate foarte des. Chiar dacă le speli și cureți regulat, ele tot păstrează bacterii și microbi care pot fi o sursă de infecție a pielii. Spală-le periodic în mașina de spălat!

COMENTARII

Lasă un răspuns