9 obiceiuri proaste de care ar trebui să te dezveţi imediat! Îţi...

9 obiceiuri proaste de care ar trebui să te dezveţi imediat! Îţi fac mai mult rău decât bine!

Sunt lucruri pe care, mai mult ca sigur, le faci în fiecare zi din obişnuiţă şi considerând că sunt benefice pentru sănătate. Află însă că ceea ce credeai că îţi face bine îţi face, de fapt, foarte mult rău. Uite ce să eviţi de acum încolo!

 

Foloseşti foarte des gel de dezinfectare a mâinilor

Este recomandat să foloseşti, pentru dezinfectarea mâinilor, apa şi săpun. Gelurile antibacteriene pot fi folosite doar în cazuri speciale, dacă te afli într-un loc în care nu ai acces la apă şi săpun. Sutudiile au demonstrat faptul că multe dintre aceste produse conţin o substanţă denumită tricolsan care face ca bacteriile, microbii şi virusurile să devină rezistente la medicamente pe bază de antibiotic. Deci, citeşte cu atenţie eticheta produselor pe care le foloseşti în mod constant. Alege-le doar pe cele care conţin cel puţin 55% alcool pentru că vor ucide aproape 98% dintre bacteriile care se regăsesc pe mâinile tale.

 

Te speli pe dinţi după fiecare masă

Să te speli pe dinţi după fiecare masă pare o idee excelentă pentru a-ţi menţine sănătatea danturii dar, spun specialiştii stomatologi, ar fi mai bine să renunţi la acest obicei. Alimentele şi băuturile pot lăsa acid pe smalţul dinţilor, iar acidul, după cum ştim, dăunează danturii. După masă, smalţul dinţilor este destul de afectat. Medicii recomandă să aşteptăm câteva ore pentru a se reface, iar apoi să ne spălăm pe dinţi.

 

Nu mănânci ca să nu acumulezi calorii

O mare greşeală pe care o facem este să sărim peste micul dejun sau alte mese importante ale zilei încercând să acumulăm cât mai puţine calorii. Însă, dacă te înfometezi, nu vei rezolva nimic! Peste zi, la un moment dat, nu vei mai rezista şi vei mânca mult mult decât at fi făcut-o dacă ai fi luat dimineaţa micul dejun.

 

Mergi la sală şi faci numai exerciţii cardio

Ca să pierzi kilogramele acumulate, este recomandat să mergi la sală şi să faci exerciţii cardio. Însă nu numai cardio! Iar asta pentru că organsmul tău se va obişnui cu astfel de exerciţii şi nu va mai reacţiona. În timp, vei slăbi din ce în ce mai puţin.

 

Consumi sumplimente alimentare

Când vine vorba despre minerale şi vitamine nu întotdeauna ce este mult este şi bun pentru sănătate. Oamenii iau de obicei suplimente nutritive fără să ştie dacă au într-adevăr nevoie de ele. Însă, foarte mulţi dintre noi nu avem deficienţe din acest punct de vedere, iar un surplus ne poate face mai mult rău decât bine. Ştiai, de exemplu, că vitamina A, în cantităţi mari, poate afecta fătul, că vitamina C poate provoca afecţiuni gastrice, iar vitamina B6 poate duce la afecţiuni ale sistemului nervos? În loc să iei suplimente alimentare, recomandat este să consumi alimente bogate în vitamine, minerale şi elemente nutritive precum legumele, fructele, brânzeturile şi carnea slabă. Dacă afli, în urma unui control medical, că suferi de deficienţă de calciu, mai bine consumă alimente care conţin calciu precum slata, spanacul, chefirul etc.

 

Experimentezi orice produs cosmetic apărut pe piaţă

Nu orice cremă de faţă este bună pentru tenul tău! Alege în funcţie de propriile tale nevoi, nu pentru că ai văzut o reclamă drăguţă la televizor sau pentru că produsul este cel mai nou de pe piaţă şi trebuie, din principiu, să îl ai! Dacă tentul tău este gras, iar crema de faţă cumpărată se adresează unui ten uscat, atunci îţi faci mai mult rău decât bine! Nu experimenta orice produs cosmetic, ci doar pe cele care îţi sunt potrivite ţie.

 

Porţi încălţăminte flip flop

Crezi că doar încălţămintea cu toc înalt îţi afecteză picioarele şi coloana vertebrală? Te înşeli! Şi papucii flip flop sunt la fel de periculoşi! Aceştia, pentru că nu oferă deloc stabilitate piciorului, îţi pot deforma, în timp mersul. Îţi vor fi afectate oasele, muşchii, genunchii, soldurile dar şi coloana vertebrală. Riscul unei fracturi este şi el mare deoarece glenza nu este susţinută de nimic.

 

Consumi doar apă îmbuteliată

Consumi doar apă îmbuteliată? Poate crezi că procedezi corect evitând apa de la robinet, însă află că lucrurile nu stau chiar aşa. Apa îmbuteliată nu conţine fluorură, iar acest element te ajtă să ai o dantură frumoasă şi sănătoasă. Este recomandat să consumi, din când în când, apă de la robinet folosind un filtru care să reţină eventualele impurităţi.

 

Foloseşti la curăţenie doar produse chimice

Din când în când, este recomandat să foloseşti la curăţenie şi produse naturale, nu numai chimicale găsite în comerţ. Nu uita faptul că produsele de curăţenie chimice sunt foarte peruculoase mai ales pentru copii şi animale. Acestea pot fi înghiţe, mâncate sau băute şi pot provoca intoxicaţii extrem de periculoase. Mai mult, medicii au descoperit faptul că produsele de curăţenie care au în componenţa lor chimicale pot provoca astm şi probleme respiratorii.

COMENTARII

Lasă un răspuns