9 sfaturi ca să scapi de mucegaiul din baie

9 sfaturi ca să scapi de mucegaiul din baie

Baia este una dintre încăperile cele mai ude din locuința ta. Și, inevitabil, dacă nu ai grijă, devine mediul propice dezvoltării mucegaiului. Din fericire, există modalități foarte simple și la îndemâna oricui pentru a evita apariția acestuia, dar și pentru a scăpa de petele deja apărute. Mimi îți dă 8 sfaturi de care să ții cont! Ascult-o pe Mimi!

 

1. Ventilează încăperea

Instalează în baie un ventilator care să evacueze aerul umed pe coloana de aerisire. Nu trebuie să fie ceva scump și sofisticat, dar, în același timp, alege un produs care să-și facă treaba. Și, evident, pune-l în funcțiune de fiecare dată după ce faci baie sau duș.

2. Ține geamul deschis

Dacă baia ta este prevăzută cu geam de aerisire, acum, pe timp de vară, ar trebui să-l ții cât mai mult deschis. Pentru a evita insectele care pot intra în locuința ta, cumpără o plasă.

3. Nu lăsa rufe umede în baie

Nu usca rufele în baie și nu păstra în această încăpere textile umede. După duș, usucă bine covorașul de plastic pe care îl ții pe podea. Nu uita nici de prosoapele jilave care, de asemenea, nu au ce căuta în baie.

4. Șterge picăturile de apă de pe faianță, gresie sau mobilă

Când faci baie, este foarte posibil să stropești cu apă totul în jurul tău: faianța de lângă cadă, gresia, obiectele de mobilier. Nu uita ca, la sfârșit, folosind o cârpă uscată din bumbac (este un material absorbant) să înlături umezeala din baie.

5. Repară instalația sanitară

Este foarte posibil ca, la anumite îmbinări, țevile din baia ta să aibă scurgeri de apă. Câteva picături zilnic vor provoca o umezală permanentă, iar umezeala înseamnă mucegai.

6. Ține perdeaua  de la cadă desfăcută

După duș, ține draperia de la cadă desfăcută. Udă fiind, în acest fel se va usca foarte repede. Dacă nu, între pliurile formate se va dezvolta mucegaiul.

7. Folosește sprayuri antimucegai

Evident, dacă observi și cea mai mică pată, trebuie să folosești produse antimucegai. Alege spray-urile, sunt mult mai comod și simplu de folosit.

8. Șterge petele apărute cu lămâie și bicarbonat

Petele de mucegai pot fi îndepărtate și cu produse naturale, nu numai cu produse din comerț. Prepară o soluție din zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu și stropește cu ea zonele afectate. Apoi, freacă folosind partea abrazivă a unui burete.

9. Cumpără plante care absorb umiditatea

Dacă ai spațiu în baie și destulă lumină, ai putea cumpără câteva plante care absorb umiditatea din încăpere. Iată din ce poți alege!

 

Spathiphyllum

Chamaedorea

Hedera, iedera

Nephrolepis, feriga

Tillandsia

COMENTARII

Lasă un răspuns