9 sfaturi din bucătărie care îţi vor face munca mai uşoară

9 sfaturi din bucătărie care îţi vor face munca mai uşoară

0 1993

Te pregăteşti de curăţenie sau te apuci de gătit? Află că munca pe care o depui în casă, indiferent de activităţile pe care le ai, poate fi mult mai plăcută dacă ştii la ce trucuri să apelezi. Mimi îţi dă 9 sfaturi din bătrâni care te vor ajuta să economiseşti timp şi energie! Ascult-o pe Mimi!

 

1. Pentru a verifica dacă oul este proaspăt, acesta se pune într-un bol cu apă sărată. Dacă se duce la fund, înseamnă că este proaspăt, dacă pluteşte, este vechi.

2. Omleta nu se va lipi de fundul tigăii, va creşte şi se va rumeni frumos dacă se bat ouăle numai atât cât să amesteci albuşul cu gălbenuşul.

3. Mâncarea arsă de pe fundul oalelor se curăţă mai uşor dacă se stoarce o lămâie deasupra petelor. După câteva ore, negreala se curăţă foarte uşor.

ghiveci flori

4. Pământul din ghivece se usucă prea repede după ce abia ai udat plantele?  Când  schimbi ghiveciul, înainte de a-l umple cu pământ proaspăt, pune pe fundul acestuia un burete ud. Buretele va acţiona ca un rezervor de apă.

Cheerful Maid Polishing Kitchen Sink Faucet

5. Obiectele sanitare (cada, vasul de toaletă, chiuveta) se curăţă foarte bine cu bicarbonat, datorită valenţelor multiple ale acestuia: scoate pete de rugină şi calcar, dezinfectează şi desfundă ţevile.

6. Fructele prea verzi se coc dacă sunt învelite într-un ziar şi puse într-un loc călduţ timp de 2-3 zile.

7. Dacă lămâia este prea tare, se ţine în apă caldă timp de 5-10 minute. Astfel, va deveni mai moale şi mai uşor de stors.

8. Cei care cumpără cantităţi mari de cartofi, probabil că întâmpină problema încolţirii lor.  Dacă pui lângă cartofi câteva mere, aceştia nu mai încolţesc.

9. Praful va sta pentru mai mult timp la distanţă de mobilă dacă aceasta este ştearsă cu o lavetă îmbibată în balsam de rufe.

COMENTARII

Lasă un răspuns