Cu mașina în vacanță? 6 accesorii auto esenţiale pentru o călătorie fără...

Cu mașina în vacanță? 6 accesorii auto esenţiale pentru o călătorie fără stres

0 2028
femeie la volan

Se apropie sezonul cald și te pregătești de vacanță? Indiferent dacă ţi-ai achiziţionat maşina recent sau acum ceva timp, există unele accesorii auto care îţi vor face călătoriile mult mai plăcute. Cele mai multe dintre acestea au rolul de a-ţi asigura starea de bine, protecţia ta sau a maşinii, precum şi o atmosferă curată şi primitoare. Iată 6 accesorii auto esenţiale pe care ar fi bine să le ai dacă plănuieşti o călătorie mai lungă sau dacă obişnuieşti să conduci în fiecare zi.

Husă pentru protecţia maşinii

O husă auto îţi protejează maşina de lumina soarelului, de ploi, ninsori, grindină, praf şi murdărie. Adesea, husa pentru protecţia maşinii este oferită gratuit de către dealer, dar poţi achiziţiona o husă oricând doreşti la un preţ accesibil. O husă pentru protecţie va păstra timp îndelungat strălucirea şi intensitatea vopselei vehiculului. 

Covoraşe auto

O suprafaţă care se murdăreşte rapid în interiorul maşinii este podeaua. Covoraşele auto formează un strat protector şi astfel podeaua maşinii va fi curată şi mai uşor de întreţinut. La rândul lor, covoraşele auto se curăţă rapid şi întreţinerea lor nu reprezintă o problemă. Poţi opta pentru covoraşe auto standard sau pentru covoraşe prevăzute cu izolaţie fonică. La acest magazin de piese auto vei găsi o gamă extrem de variată de modele pentru toate buzunarele. 

Odorizant de maşină

Fiecare zonă din oraş şi fiecare oraş au o calitate diferită a aerului. Dacă eşti sensibil la mirosuri sau predispus la alergii, pe lângă un odorizant de maşină vei avea nevoie şi de un filtru de aer şi ionizator. Filtrul de aer poate face minuni în eliminarea fumului de ţigară, iar odorizantul te scapă de mirosurile neplăcute.

Trusă de urgenţă

Trusa de urgenţă pentru maşină este obligatorie, mai ales dacă obişnuieşti să pleci des la drumuri lungi, pe timp de noapte sau în condiţii meteo nefavorabile. O trusă de urgenţă standard poate include trusă de prim ajutor, jachetă reflectorizantă, siguranţe suplimentare, stingătoare de incediu, cheie reglabilă şi pătură de urgenţă.

Ciocan de siguranţă

Ciocanul de siguranţă se foloseşte cel mai adesea după un accident pentru a scăpa rapid din maşină. Majoritatea ferestrelor auto au nevoie de curent pentru a se deschide, iar dacă a avut loc un accident, maşina pierde curent şi ferestrele nu se pot deschide. În astfel de situaţii, ciocanul de siguranţă este opţiunea cea mai la îndemână.

Sistem de monitorizare GPS

În cele din urmă, GPS-ul este o altă investiţie sigură. Prevăzut cu numeroase caracteristici, cum ar fi ghidarea vocală sau avertismentul pentru limita de viteză, un GPS este un accesoriu auto esenţial dacă îţi plac drumurile lungi şi destinaţiile necunoscute.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns