Să ne bucurăm de magia sărbătorilor! Cum să-ți faci copilul fericit în...

Să ne bucurăm de magia sărbătorilor! Cum să-ți faci copilul fericit în această iarnă

0 681
copil mic langa bradul de craciun

Se apropie sărbătorile, se apropie vacanța de iarnă a copiilor, zilele tale libere sau chiar concediul pe care ți-l vei lua de Crăciun și Revelion. Este cea mai frumoasă și cea mai așteptată perioadă a anului, când întreaga familie se va reuni în jurul bradului și în jurul mesei festive. Vine Moșul cu cadouri, iar mama sau bunica va coace din nou acei cozonaci pufoși și aromați. Sunt acele momente din an când vei petrece foarte mult timp alături de cei dragi, iar copiii tăi merită toată atenția. Iată ce activități poți face împreună cu cei mici în această iarnă!

parinti si copil in jurul bradului de craciun

Album de familie în jurul bradului

Într-o zi ți se va face dor. Dor de copilul tău când era doar un bebeluș. Dor de copilul tău când era dor un prichindel. Dor de copilul tău, de zâmbetul lui, de chipul său dulce, de privirea lui …Și vei deschide un album foto, și vei retrăi acele momente din trecut, te vei bucura, vei lăcrima de emoție…Sau, poate, într-o zi, când va fi mare, i se va face lui dor. Dor de copilărie, dor de părinți, dor de vremurile când credea în Moș Crăciun, în basme cu zâne și zmei.

În acest an, de Crăciun, organizează o ședință foto de familie. Adunați-vă cu toții, cu mic cu mare, în jurul bradului și lăsați-vă pe mâna unui fotograf profesionist. Pentru cei mici poți închiria costume de spiriduș, elf, om de zăpadă, fulg de nea, prinți sau prințese. Dacă nu, o căciuliță roșie care să încadrze chipul vesel al copilului tău este suficientă pentru a aduce în sufletul vostru pură magie. Prețul unei ședințe foto la domiciliu se încadrează între 200 și 350 de lei. Dar, cu siguranță vei găsi și oferte mai bune.

mos craciun langa un copil

Închiriază-l pe Moș Crăciun

Dacă nu ai făcut-o până acum, încearcă în acest an! Adu-l pe Moș Crăciun acasă la tine și fă-i o surpriză copilului tău. Fericirea de pe chipul său va fi una dintre cele mai dragi și prețioase amintiri cu care vei rămâne pentru totdeauna. Sună la o agenție sau la o firmă care închiriază astfel de personaje și programează-te de pe acum pentru o vizită. Grăbește-te pentru că în preajma sărbătorilor Moșul nu va putea face față tuturor cererilor. Estimativ, ca preț, închirirea lui Moș Crăciun costă între 150 și 200 de lei pe oră. Tariful crește dacă optezi și pentru alte personaje de basm.

Mergeți la patinoar

Unele patinoare sunt deja deschise, altele își vor deschide în curând porțile. Așa că poți petrece o dimineață sau o după-amiază împreună cu cel mic încălțați cu patine. Atenție! Pentru a evita accidentările, echipează copilul cu cască de protecție, genunchiere, cotiere și mănuși speciale. Îți garantez că distracția la patinoar va fi maximă. Să nu uităm că cei mici sunt foarte activi, iar dacă vara băteau mingea în fața blocului cât era ziua de lungă, iarna nu prea au ce facă afară. Decât să-l trimiți în fața blocului, mai bine îl iei de mânuță și plecați la patinoar. Tarifele sunt pentru toate buzunarele, dar cresc în weekend.

Hai la săniuș!

Deși a dat deja prima ninsoare, nu putem spune că ne-am bucurat de zăpadă. La munte însă a nins și va tot ninge, iar stratul de nea va fi perfect pentru ski sau săniuș. Dacă ai timp și nu ești prea aglomerată cu pregătirile pentru sărbători, fă o rezervare de câteva zile la o pensiune de la munte. Copilul tău va fi fericit să se joace pe pârtie, să se dea cu sănuița, să se bulgărească, să facă un om de zăpadă, să skieze, să se dea cu placa..sau de ce nu, doar cu punga. Jocurile zăpezii ne încântă pe noi, oamenii mari, îți dai seama ce fericire este în sufletul unui copil…dragă mămică, drag tătic, lăsați treburile deoparte și bucurați-vă de bucuria sinceră a prichindelului vostru.

targ de craciun

În lumea lui Moș Crăciun

Acadele colorate, caramele, plăcinte aburinde, turtă dulce, covrigi calzi și cozonac, mere coapte glazurate, biscuiți cu sorțișoară, figurine din ciocolată și marțipan, tot felul de dulciuri și bunătăți care-ți lasă gura apă. Ia-l pe cel mic și dați o fugă într-o seară la târgul lui Moș Crăciun organizat în oraș. Copilul tău va fi de-a dreptul fascinat de minunata lume de basm care-și deschide porțile pentru el. Totul este magic când ești mic. Fetițe și băieței deopotrivă vor fi încântați de luminițele colorate, de bradul împodobit, de căsuțele din lemn care scot pe tarabe dulciuri și jucării. Lasă-i să se dea în carusel, să stea pe genunchii Moșului, să mănânce vată pe băț – se bucure de copilărie.

Povești la gura sobei

Este frig și stăm mai mult în casă, iar activitățile pe care le faci cu cel mic tind să fie aceleași. Este normal ca prichindelul să se plictisească. Încearcă să nu-l mai lași atât de mult în fața televizorului la desene animate, sau în fața tabletei și inventează în fiecare zi alte jocuri. Iar dacă ești în pană de idei, deschide o carte cu povești de iarnă și citește-i. Sau citiți împreună. Ce poate fi mai plăcut decât să stai în casă, la căldurică, ascunsă sub o pătură, cu copilul culcușit și el lângă tine și să-i citești basme? Sunt clipe unice, de care cel mic și va aduce aminte peste ani și ani și va purta în suflet aceste momente magice toată viața. Suntem datori să le oferim copiilor noștri cele mai frumoase amintiri din copilărie.

Învață-l despre bunătate și compasiune

În preajma sărbătorilor de iarnă fiți voi Moș Crăciun pentru copiii mai puțin norocoși, nevoiași și necăjiți. Ia-ți băiețelul sau fetița de mânuță și faceți o vizită la un centru de copii. Pegătiți împreună o cutie cu cadouri. Cel mic poate alege din mormanul de jucării câteva pe care să le ofere celor care nu au cu ce să se joace. Tu poți alege câteva hăinuțe. Iar împreună puteți merge la cumpărături pentru a lua câteva dulciuri. Învată-l pe copilul tău ce este bunătatea și compasiunea. Învață-l să dăruiască și să nu aștepte nimic în schimb, învață-l să se bucure de bucuria altora. Vei crește un copil frumos, care va ajunge un om și mai frumos.

Sursa foto: Pixabay, Unsplash

COMENTARII

Lasă un răspuns