Află ce fel de relaţie aveți în funcţie de poziţiile din timpul...

Află ce fel de relaţie aveți în funcţie de poziţiile din timpul somnului

0 3630

În urma unui studiu efectuat recent, în care s-au analizat poziţiile de somn ale partenerilor de cuplu, psihologii au descoperit mai multe tipuri de relaţii. Concret, ei îţi pot spune cât de fericită eşti alături de soţul sau iubitul tău în funcţie de cum dormiţi noaptea. Staţi îmbrăţişaţi, dormiţi cu faţa sau cu spatele unul la celălalt? Sau poate că păstraţi între voi o distanţă. Uite cum iubești în funcţie de cum dormi!

 

spate in spate fara sa va atingetiSpate în spate, fără să vă atingeţi

Aproximativ 27% dintre cupluri adoptă în timpul somnului această poziţie. Partenerii sunt, conform psihologilor, siguri pe ei și încrezători în relaţia pe care o au. Sunt independenţi dar, în acelaşi timp, foarte conectaţi sufleteşte.

spate in spate atingandu-vaSpate în spate, atingându-vă

Circa 23% dintre cupluri adoptă această poziţie în timpul somnului, care este semnul unei relaţii romantice şi pline de afecţiune. Ambii parteneri sunt relaxaţi şi se simt confortabil unul cu celălalt. Este o poziţie a cuplurilor tinere, la început de drum.

iubitul te tine in brateIubitul tău te ţine în braţe, iar tu stai cu spatele

Deşi este poziția clasică a iubirii şi cea mai cunoscută, este adoptată de doar 18% dintre cuplurile din Marea Britanie. Bărbatul demonstrează astfel că este protector cu partenera lui.

partenerii dorm fata in fataPartenerii dorm faţă în faţă

Este cea mai complexă poziţie de somn şi este, după părerea psihologilor, un compromis între independenţă personală şi intimitate în cuplu. Cei doi parteneri adorm în această poziţie, însă, după câteva minute,  fiecare se retrage, iar corpurile lor nu se mai ating. Acest lucru înseamnă că relaţia lor este una foarte solidă.

pozitia super- erouluiPoziţia Super-eroului

Aproape 3% dintre cuplurile britanice au această poziţie atunci când dorm. Unul dintre parteneri doarme ocupând o suprafaţă mare a patului, în detrimentul celuilalt, care doarme chircit, pe o suprafaţă mult mai mică. Ce spun psihologii? Unul dintre parteneri domină relația, în timp ce celălalt are un rol secundar.

pozitia romanticaPoziţia romantică: femeia doarme cu capul pe pieptul bărbatului

Este o poziţie de somn romantică, intimă şi poate fi observată la cuplurile abia formate. Femeia dorme cu capul pe pieptul partenerului şi ţine picioarele între ale lui. Este dovada unei relaţii bazată pe multă dragoste şi pasiune. Doar 4% dintre cupluri au această poziţie atunci când dorm.

somn fata in fataPartenerii dorm faţă în faţă, dar fără să se atingă

Doar 3% dintre cupluri adoptă această poziţie de a dormi faţă în faţă dar lăsând între ei un spaţiu. Psihologii consideră că partenerii se bazează foarte mult în relaţia lor pe comunicare şi intimitate. Ei sunt foarte legaţi emoţional și au o mare nevoie unul de celălalt.

somn parteneri cupluPartenerii dorm faţă în faţă, ea ţinând picioarele între picioarele lui

Această poziţie mai este cunoscută şi sub denumirea de poziţia îndrăgostiţilor. Cei doi parteneri dorm faţă în faţă, iar femeia își tine pe parcursul întregii nopţi picioarele între picioarele partenerului ei. Acest cuplu este foarte bine sudat, iar partenerii sunt foarte dependenţi unui faţă de celălalt.

Deşi sudiile au demonstrat că cei care dorm îmbrăţişaţi sau cât mai aproape unul de celălalt au o relaţie fericită şi armonioasă, mulţi psihologi consideră că independenţa în pat nu este deloc un lucru rău. 25% dintre cuplurile din Marea Britanie se ceartă pentru că unul dintre parteneri îl ţine treaz pe celălalt fie din cauză că sforăie, fie din cauză că au un somn foarte agitat. Astfel, unul din cinci cupluri decide să doarmă în paturi separate.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns