Ai găsit o pisicuță pe stradă și vrei să o adopți? Iată...

Ai găsit o pisicuță pe stradă și vrei să o adopți? Iată 7 sfaturi!

0 3695

A adopta un animal fără stăpân este o decizie importantă pe care trebuie să o iei după ce te gândești foarte bine. În cazul în care îți asumi toate responsabilitățile pe care le implică, trebuie să știi cum să procedezi corect atunci când îl aduci pentru prima oara în familie. O pisicuță găsită pe stradă are nevoie de mult mai multă grijă și atenție din partea ta. Mimi îți dă 7 sfaturi pe care să le urmezi pentru ca noul tău animăluț să se acomodeze și să fie fericit. Ascult-o pe Mimi!

 

Pisica la veterinaring kitten

1.Du pisica la veterinar

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi imediat cu pisica la veterinar. Fiind un animal găsit și adoptat de pe stradă, este foarte posibil să aibă probleme de sănătate. La veterinar, pisica va fi deparazitată, i se vor administra toate vaccinurile de care are nevoie și, eventual, va fi supusă unui tratament anume, în funcție de afecțiunile de care suferă. Dar nu este obligatoriu ca animăluțul tău să fie bolnav. Însă, este obligatoriu un control medical amănunțit.

 

pisica in cos
2. Creează-i condiții la tine acasă

O pisică are nevoie de un loc al ei unde să doarmă, unde să se joace și să-și facă nevoile. Atenție! Pisicile unele dintre cele mai curate animale, litiera va trebui să fie mereu înlocuită. Pisica ta are nevoie de un bol numai al ei din care să mănânce și altul din care să bea apă. Pentru că nu știi ce mănâncă, va trebui, pentru început, să îi dai mâncare uscată dar și umedă, pentru a vedea care îi sunt preferințele. Mâncarea uscată și cea umedă trebuie să alterneze. Boabele speciale conțin vitamine, minerale și nutrienți de care organismul ei are mare nevoie. Mai mult, îi vor curăța dantura păstrând-o sănătoasă. Și mâncarea umedă are rolul ei, ajutând animalul să aibă o digestie bună. Tot la capitolul condiții amintim faptul că o pisică are nevoie de o păturică a ei și de jucării.

pui de pisica

3. Ferește pisicuța de zgomot

În primele zile, este recomandat să ții pisica într-o cameră liniștită, ferită de zgomote. Aflându-se într-un loc nou, este foarte posibil ca animăluțul să fie foarte stresat. Zgomotele îl vor speria și mai rău. Iar ideea este ca pisica să se obișnuiască cât mai repede cu noul ei cămin.

pisica jucarii

4. Cumpără-i jucării

Pisicuțele sunt extrem de jucăușe, mai ales când sunt puiuți. Pentru a se acomoda cât mai repede cu noua ei familie, pisicuța trebuie să aibă parte de atenția ta, iar joaca îi va face mare plăcere. În acest fel vă cunoașteți, vă împrieteniți, iar pisica va prinde încredere în noii ei stăpâni. Cumpără-i jucării pentru a nu se plictisi dacă este lăsată singură, pentru a-i stârni interesul și buna dispoziție. În plus, joaca o va ține activă, împiedicând obezitatea.

 femeie cu o pisica in brate

5. Comunică cu ea

Comunicarea cu animalul de companie este un lucru elementar pe care trebuie să-l faci. Vorbește cu pisica ta, joacă-te cu ea, mângâie-o, oferă afecțiune. Pisicile sunt animale extrem de deștepte, iar în scurt timp îți va înțelege comportamentul. La rândul tău, vei putea să o înțelegi pe ea. Un animal de companie trebuie să știe ce are voie, ce nu are voie, iar tu trebuie să înveți din comportamentul lui: dacă se simte rău, dacă are nevoie de ceva, dacă este trist, bucuros, când îi este foame etc.

pisica paturica

6. Lasă pisicuța să vină singură la tine

Nu o stresa cu prea multă afecțiune pentru că pisicilor nu le place să fie sâcâite. Sunt firi foarte independente, nu trebuie sufocate cu prea multă iubire. Lasă pisica să vină ea la tine, chiar dacă îți vine să o ții numai în brațe și să o mângâi. Pisicile sunt foarte sensibile, de obicei trebuie să treacă o perioadă de timp până se acomodează cu locul și persoanele din jur. La început, va fi timidă, retrasă și puțin speriată. Dar, dacă nu o chinui și nu o necăjești, această perioadă va trece foarte repede.

pisici care se joaca

7. Fă-i cunoștință cu membrii familiei tale

Încearcă să-i faci cunoștință cu membrii familiei tale încet, treptat. Urmează acest sfat și în ceea ce privește alte animăluțe pe care le mai ai. Nu uita că tu ești un mediator între animalele pe care le ai, deci mare atenție! Este foarte posibil ca la început să nu se accepte între ele. Lasă pisica să exploreze locurile noi pentru că este un animal foarte curios. Abia apoi, după ce s-a obișnuit cât de cât cu casa, o poți introduce cu adevărat în familie. Asta depinde foarte mult și de firea ei. Dacă este un animal timid, lasă-i mai mult timp la dispoziție.

COMENTARII

Lasă un răspuns