Ai mâncat usturoi? 10 sfaturi ca să ai o respirație proaspătă
Ai gustat dintr-o mâncare gătită cu usturoi? S-ar putea ca respirația ta să nu fie chiar un parfum. Însă, există câteva remedii care alungă mirosul neplăcut. Mimi îți spune ce trebuie să faci! Ascult-o pe Mimi!
1. Mestecă frunze de pătrunjel proaspăt! Nu numai că sunt foarte bune pentru sănătate conținând o mare cantitate de vitamina C, dar te vor ajuta să ai o respirație proaspătă după ce ai consumat mâncăruri cu usturoi.
2. Mănâncă o felie de lămâie. Și sucul de lămâie ajută la îndepărtarea mirosului de usturoi. Nu trebuie decât să mesteci o felie de lămâie sau să bei un suc foarte concentrat. Clătește apoi gura bine și fă gargară.
3. Mănâncă semințe de fenicul. Acesta este un remediu folosit în Idia după o masă copioasă pentru o respirație proaspătă.
4. Bea o cană cu ceai verde, mestecă două, trei frunze de mentă proaspătă, ia o linguriță de sos iute sau de muștar.
5. Bea o cană cu ceai de ghimbir!
6. Bea o cană cu apă în care ai turnat o linguriță de oțet de mere.
7. Spală-te pe dinți cu o pastă preparată din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu, apoi fă gargară folosind o soluție din apă și bicarbonat.
8. Un alt sfat pentru a scăpa de mirosul de usturoi este să bei, după masă, foarte multă apă.
9. Berea și vodka sunt băuturi alcoolice care ajută și ele la îndepărtarea mirosului de usturoi. Consumă-le dar cu moderație!
10. Bea o cană cu cafea amară.
Știai că..usturoiul, consumat de cel puțin două ori pe săptămână, previne apariția cancerului pulmonar? Usturoiul este recomandat mai ales persoanelor fumătoare, tocmai pentru a le proteja plămânii. Dacă nu-ți place usturoiul proaspăt, îl poți folosi în mâncărurile gătite. Are același efect benefic.