Ai mâncat usturoi? 10 sfaturi ca să ai o respirație proaspătă

Ai mâncat usturoi? 10 sfaturi ca să ai o respirație proaspătă

0 1739
usturoi-uscat
usturoi-uscat

Ai gustat dintr-o mâncare gătită cu usturoi? S-ar putea ca respirația ta să nu fie chiar un parfum. Însă, există câteva remedii care alungă mirosul neplăcut. Mimi îți spune ce trebuie să faci! Ascult-o pe Mimi!

 

1. Mestecă frunze de pătrunjel proaspăt! Nu numai că sunt foarte bune pentru sănătate conținând o mare cantitate de vitamina C, dar te vor ajuta să ai o respirație proaspătă după ce ai consumat mâncăruri cu usturoi.

2. Mănâncă o felie de lămâie. Și sucul de lămâie ajută la îndepărtarea mirosului de usturoi. Nu trebuie decât să mesteci o felie de lămâie sau să bei un suc foarte concentrat. Clătește apoi gura bine și fă gargară.

3. Mănâncă semințe de fenicul. Acesta este un remediu folosit în Idia după o masă copioasă pentru o respirație proaspătă.

4. Bea o cană cu ceai verde, mestecă două, trei frunze de mentă proaspătă, ia o linguriță de sos iute sau de muștar.

5. Bea o cană  cu ceai de ghimbir!

6. Bea o cană cu apă în care ai turnat o linguriță de oțet de mere.

7. Spală-te pe dinți cu o pastă preparată din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu, apoi fă gargară folosind o soluție din apă și bicarbonat.

8. Un alt sfat pentru a scăpa de mirosul de usturoi este să bei, după masă, foarte multă apă.

9. Berea și vodka sunt  băuturi alcoolice care ajută și ele la îndepărtarea mirosului de usturoi. Consumă-le dar cu moderație!

10. Bea o cană cu cafea amară.

 

Știai că..usturoiul, consumat de cel puțin două ori pe săptămână, previne apariția cancerului pulmonar? Usturoiul este recomandat mai ales persoanelor fumătoare, tocmai pentru a le proteja plămânii. Dacă nu-ți place usturoiul proaspăt, îl poți folosi în mâncărurile gătite. Are același efect benefic.

 

 

COMENTARII

Lasă un răspuns