Ai părul blond? Uite cum să-l îngrijeşti pentru a-i păstra sănătatea!

Ai părul blond? Uite cum să-l îngrijeşti pentru a-i păstra sănătatea!

Femeile care aleg să-şi vopsească părul şi aleg nuanţe de blond, trebuie să ia în calcul faptul că o astfel de culoare deschisă presupune o atenţie deosebită în ceea ce priveşte îngrijirea podoabei capilare. Iată mai jos câteva sfaturi de care să ţii cont pentru sănătatea părului tău!

 

Foloseşte balsam şi măşti hrănitoare

Dacă ai ales o vopsea în nuanţe blond platinat sau foarte deschise, trebuie să ştii că vei fi obligată să vopseşti rădăcinile des. Iar acest lucru dăunează sănătăţii părului tău. Pentru a contracara efectele nocive ale vopselei de păr, foloseşte după fiecare spălare un balsam cu efecte de hidratare, iar apoi măşti nutritive care să hrănească firul în profunzime.

Nu cumpăra şampoane colorate

Şamponul pe care îl foloseşti are o culoare roz, verde, albastră? Este foarte posibil ca aceşti pigmenţi să-ţi coloreze părul, iar nuanţa ta blondă va fi compromisă. Foloseşte produse de styling şi de îngrijire transparente.

Nu folosi produse de styling pe bază de alcool

O mare greşeală pe care o fac multe femei este aceea de a folosi produse de styling şi îngrijire a părului care conţin, printre alte ingrediente, şi alcool. Alcoolul deshidratează şi îţi usucă foarte mult părul care şi aşa a fost supus la mari chinuri atunci când a fost vopsit. Când mergi la cumpărături citeşte cu mare atenţie eticheta produselor.

Te vopseşti în nuanţe deschise? Părul trebuie să fie natural

Dacă vrei să faci o schimbare de look şi să renunţi la nuanţa roşcată pentru una blondă, află nu vei putea ajunge imediat la culoarea pe care o doreşti. Motivul? Vopseaua în culori deschise „prinde” 100% doar pe părul natural.

COMENTARII

Lasă un răspuns