Alege tunsoarea potrivita in functie de forma fetei

Alege tunsoarea potrivita in functie de forma fetei

Vrei sa-ti schimbi tunsoarea, sa adopti un nou look dar nu te poti decide ce forma sa alegi pentru parul tau? Atentie! O tunsoare reusita trebuie sa se potriveasca formei fetei tale! Mimi iti spune ce fel de tunsori poti alege in functie de forma fetei. Ascult-o pe Mimi!

 

Fata ovala – Opteaza pentru o tunsoare in trepte

In general, orice tip de tunsoare te prinde. Esti o norocoasa. Aceasta forma iti ofera posibilitatea adoptarii celor mai multe stiluri, spre deosebire de celelalte. Cel mai bine ti se potriveste insa tunsoarea in trepte, lungi sau scurte, care incadreaza structura osoasa naturala fara a lungi barbia. Poti sa-ti porti parul atat lung, cat si scurt sau mediu. Si asta pentru ca forma fetei tale este foarte bine proportionata. Fata ovala este cea mai versatila, deci poti incerca aproape orice fel de tunsoare, scurt sau lung, ondulat sau drept. Daca ai ochi frumosi, se potriveste de minune un breton lung, pieptanat intr-o parte

 

 

Fata lunga – Suvite ondulate sau crete

Fata alungita nu-ti permite chiar orice coafura. Trebuie sa alegi acele tunsori care adauga latime fetei tale: boburile pana la barbie, suvitele ondulate sau crete. Este de preferat sa dai volum parului in lateral pentru a oferi o alta forma fetei.  Nu este recomandat parul lung sau foarte scurt, ambele alungind si mai mult fata. Daca totusi nu vrei sa te desparti de parul tau lung, poti alege o tunsoare in “V”, cu suvitele din jurul fetei mai scurte, iar cele de la spate mai lungi. De asemenea, nu se recomanda parul drept, lipit de cap.

 

 

Fata rotunda – Par pana la nivelul umerilor 

Cine are fata rotunda ar trebui sa evite tunsorile cu breton sau cu par foarte scurt ori tras in lateral de pe fata. Lungimea parului trebuie sa depaseasca barbia. Este indicat acest lucru pentru a mai alungi forma fetei. Evita tunsorile rotunde terminate la nivelul barbiei si volumul dat parului in dreptul urechilor. Tunsorile pana la nivelul umerilor, fie ca iti coafezi parul cu onduleuri sau drept, sunt cele mai indicate. Un breton pierdut intr-o parte te va avantaja, pentru ca alungeste fata, si acopera latimea acesteia. In acest caz, trebuie creezi mai putin volum. Incearca tunsorile mai lungi de barbie, in straturi, care iti fac figura mai subtire. Parul trebuie sa fie cat mai drept. Evita cat mai mult parul scurt, mai ales daca este si cret pentru ca accentueaza rotunjimea fetei. Suvitele ondulate sunt permise, cu conditia sa fie lungi sau onduleurile sa inceapa undeva sub nivelul gurii.

 

Fata patrata – Spune NU tunsorilor scurte 

Pentru o fata de forma patrata cele mai adaptabile stiluri de tunsori sunt cele in trepte. Trebuie evitata lungimea uniforma, bobul sau tunsorile scurte care vor accentua linia maxilarului. Este indicat sa folosim tunsorile in trepte la nivelul fetei pentru a contracara unghiurile aspre si a pune in evidenta ochii si fruntea! Incearca sa nu scoti in evidenta maxilarul puternic. Poti face asta cu ajutorul suvitelor ondulate si varfurilor filate. Se potriveste si parul lung, cu straturi care incep la nivelul barbiei, mai ales combinat cu un breton pieptanat intr-o parte. Daca ai un par cret sau ondulat, nu il tunde mai scurt de barbie. De asemenea, evita boburile la aceeasi lungime, nefilate, tunsorile foarte scurte si coada de cal. Bretonul este foarte indicat. De asemenea, daca ai parul lung, niste bucle lasate sa-ti cada usor peste fata s-ar potrivi foarte bine cu trasaturile formei fetei tale. Este bine de evitat sa porti parul lung si drept cu carare pe mijloc. Alege bucle, tunsori in trepte, breton pierdut, carari intr-o parte sau dat pe spate.

 

Fata in forma de inima– Alege bretonul! 

Daca ai fata in forma de inima, barbia ascutita este punctul tau slab. Atrage atentia catre ochi sau pometi cu un breton lung sau pana la nivelul sprancenelor, o carare bine pusa in evidenta sau un par mai lung de barbie. Nu se potriveste nici coada de cal. Fetele in forma de inima sunt ideale pentru tunsorile cu breton, acestea micsoreaza fruntea si scot in evidenta maxilarele si pometii. Bretonul poate schimba infatisarea in mod miraculos, deasemenea si parul ridicat in varful capului este potrivit. Atentie la parul lung si drept sau la cararile pe mijloc, acestea pot alungi fata.

 

 

Forma diamant – Tunsori medii si lungi 

 

 

Forma de diamant este asemanatoare formei ovale, astfel acestor forme li se potrivesc atat tunsori medii cat si lungi. Cu alte cuvinte tot ce se potriveste formei ovale se potriveste si formei de diamante

COMENTARII

Lasă un răspuns