Alimente care îţi afectează tenul. Uite ce ar trebui să eviţi să...

Alimente care îţi afectează tenul. Uite ce ar trebui să eviţi să mănânci!

Toate femeile îşi doresc un ten de invidiat şi recurg, pentru asta, la tot soiul de tratamente de înfrumuseţare. Însă, uităm faptul că alimentaţia joacă şi ea un rol foarte important în menţinerea frumuseţii pielii. Iată mai jos 5 alimente care îţi afectează tenul provocând acnee, ochi şi pleoape umflate, dezhidratare şi pete roşiatice.

sare1. Sarea

Dacă seara, înainte de culcare, consumi alimente sărate, este foarte posibil ca dimineaţa să te trezeşti cu pleoapele umflate sau cu pungi sub ochi. Este şi normal. Sarea reţine lichidele în organism, iar persoanele mai sensibile pot suferi serios: e groaznic, mai ales pentru o femeie, să se trezească dimineaţa cu faţa umflată din cauza retenţiei de apă.

fructe de mare2. Fructele de mare

Creveţii, crabii, homarul şi alte crustacee conţin o cantitate foarte mare de iod. Consumat excesiv, iodul favorizează apariţia acneei. Aşadar, dacă ştii că eşti predispusă la acnee, ar trebui să consumi fructe de mare sau alimente care conţin iod în cantităţi mai mici.

femeie care bea lapte3. Laptele

Laptele şi produsele lactate se pot face vinovate de puseele de acnee care apar când ţi-e lumea mai dragă. Motivul a fost descoperit în urma unui sudiu efectuat în anul 2005. De vină ar fi, de fapt, hormonii care se regăsesc în aceste produse şi care stimulează activitatea glandelor sebacee. De aici şi până la apariţia acneei nu mai este decât un pas.

zahar4. Zahărul

Zahărul consumat în cantităţi mari activează secreţia de sebum şi favorizează apariţia acneei. Mai mult, zahărul afectează grav producţia de colagen, iar tenul tău, în timp, va avea un aspect tern, ridat şi îmbătrânit înainte de vreme.

bere5. Alcoolul

Consumul de alcool deshidratează puternic organismul dar şi tenul. Rezultatul? Apariţia unor pete de culoare roşie, inestetice, provocate de dilatarea vaselor de sânge. Acest lucru poate duce la pusee de acnee rozacee.

COMENTARII

Lasă un răspuns