Aloe Vera. 5 beneficii pentru sănătate

Aloe Vera. 5 beneficii pentru sănătate

0 939
aloe vera
Aloe Vera este o plantă cu foarte multe efecte benefice asupra sănătății

Aloe Vera este o plantă pe care ar trebui s-o avem cu toții în casă. Motivul? Gelul pe care îl conțin frunzele sale dar și latexul pot fii folosite în scopuri medicinale, terapeutice și cosmetice. Iată ce trebuie să știi!

Aloe Vera este o plantă pe care o poți crește fără probleme alături de alte flori de apartament rezistente. Nu este deloc pretențioasă. Are nevoie doar de un loc uminos și să fie udată o dată pe săptămână. În schimb, beneficiile sale sunt extrem de cunoscute și de apreciate. 

Aloe Vera. 5 beneficii pentru sănătate 

Aloe Vera este o plantă folosită în industria alimentară, farmaceutică și cosmetică ce poate crește până la 30-50 cm înălțime. Frunzele sunt lungi, zimțate și cărnoase și conțin o substanță gelatinoasă, transparentă, plină de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți. Un alt ompus care se regăsește în frunze este latexul, de culoare gălbuie, care este un remediu eficace împotriva anuitor probleme digestive printre care și constipația.

Aloe Vera, proprietăți antioxidante și antibacteriene 

Antioxidanții sunt compuși extrem de importanți pentru buna funcționare a organismului, iar frunzele de aloe conțin o cantitate apreciabilă. Acești polifenoli, împreună cu alți câțiva compuși din frunzele de aloe vera previn dezvoltarea anumitor bacterii care pot provoca infecții. Aloe Vera este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antivirale și antiseptice. Iată motivul pentru care poate fi folosită la tratarea rănilor și a altor probleme dermatologice. 

Reduce placa dentară

Cariile și afecțiunile gingivale sunt afecțiuni extrem de comune pe care le-am experimentat măcar o dată în viață. Ceea ce nu știi este faptul că planta de aloe vera poate preveni apariția acestora, reducând placa bacteriană. Sucul de aloe vera mai poate trata cu succes micoza bucală, aftele și abcesele. 

Previne constipația

Latexul pe care îl conțin frunzele de aloe vera are o culoare galbenă, este lipicios și se regăsește în cantăți mari în frunze. Acesta conține un compus cunoscut sub denumirea de aloină care are efecte laxative. Însă, spun specialiștii, acest compus ar trebui utilizat cu grijă, fără să exagerăm, căci prezintă și câteva efecte adverse. 

Previne apariția ridurilor

Potrivit studiilor și specialiștilor din industria cosmeticii, aloe vera are proprietăți anti-îmbătrânire și ajută celulele pielii în procesul lor de regenerare. Un motiv suficient pentru a fi folosită la prepararea anumitor geluri și creme de față și de corp.  Compușii care se regăsesc în frunze previn și tratează și anumite afecțiuni dermatologice, precum cuperoza.

Aloe Vera reduce nivelul de zahăr din sânge

Frunzele sunt folosite și de către persoanele ce suferă de diabet căci planta reduce nivelul de zahăr din sânge. Studiile preliminare au evidențiat faptul că planta ajută într-o oarecare măsură persoanele care suferă de pre-diabet sau de diabet de tip 2. 

Sfat bonus

Plantele de apartament pot fi cumpărate în diverse stadii de dezvoltare – plante tinere, plante mari și viguroase – dar pot fi crescute și din semințe. Dacă optezi pentru această a doua variantă, odată ce au încolțit, multe dintre ele trebuie ajutate să crească și să se dezvolte frumos și sănătos.

O plantă agățătoare, de exemplu, va avea nevoie, pentru început cel puțin, de o scară de mici dimensiuni pe care să se sprijine. Iar cu puțină imaginație o poți confecționa chiar tu din mai multe creioane pe care nu le mai folosești. Pe acest site vei găsi și alte întrebuințări inedite ale instrumentelor de scris, ce pot fi utilizate în mica ta grădină din balcon.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns