Angelina Jolie a primit distincția „Honorary Dame” din partea reginei Marii Britanii

Angelina Jolie a primit distincția „Honorary Dame” din partea reginei Marii Britanii

Angelina Jolie a primit titlul de „Honorary Dame” din partea reginei Marii Britanii, cu ocazia acordării distincțiilor onorifice „Royal’s Birthday Honours”.  Actrița a primit acestă distincție datorită implicării sale în campania de prevenire a violenței sexuale și împotriva folosirii violului ca armă de război.

 

Pentru că este cetățean american, Angelina Jolie nu a putut primi oficial titlul, care este doar onorific. „Este o mare onoare pentru mine să primesc acest titlu, deși sunt cetățean străin”, a declarat Angelina la BBC. „ O mare onoare este, de asemenea, să ma implic activ în lupta împotriva violenței sexuale și să intru în contact direct cu femeile care au supraviețuit acestei drame. Va dura extrem de mult pentru a ne atinge scopul, dar îmi voi dedica întreaga viață acestei cauze”, a mai declarat ea.

Daniel Day-Lewis a primit titlul de Cavaler pentru serviciile aduse teatrului, Maggie Smith a fost numită Companion of  Honor și Zandra Rhodes a primit titlul de Damă pentru contribuția sa în industria modei.

COMENTARII

Lasă un răspuns