Antricot de vită cu salată verde și roșii cherry coapte

Antricot de vită cu salată verde și roșii cherry coapte

Antricot de vită cu salată verde și roșii cherry coapte

O rețetă culinară pe bază de carne de vită – sănătoasă și delicioasă – pe care o poți pregăti rapid și simplu la masa de prânz. Antricotul de vită merge de minune la grătar alături de roșii și salată verde. Va fi, cu siguranță, vedeta incontestabilă a meniului vostru. Te-ai hotărât s-o încerci? Uite ce ai de făcut!

Ingrediente: antricot de vită 350 g, roșii cherry 100 g, salată verde 30 g, unt 20 g, rozmarin, sare, piper, ulei de măsline, ardei iute.

Mod de preparare:

Antricotul se crestează și se condimentează cu piper, apoi se sărează și se pune pe grătar. Roșiile cherry se pun pe grătar alături de carne. Se adaugă ardeiul iute tăiat felii. După ce s-a fript carnea pe grătar, se pune într-o tigaie și se presară rozmarin și puțină sare. Peste carne se adaugă untul tăiat cubulețe și se toarnă uleiul de măsline. Apoi, tigaia se pune la cuptor puțin, până ce se topește untul.

Antricot de vită cu salată verde și roșii cherry coapte

Mod de servire: Se servește cu salată verde, roșii cherry coapte pe grătar și ardei iute, alături de un vin roșu.

Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice Russenart Communications, în perioada februarie-decembrie 2015. În aprilie este promovată bucătăria mediteraneană, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este La Senna.

Antricot de vită cu salată verde și roșii cherry coapte

Rețeta mediteraneană „Antricot de vită cu salată verde și roșii cherry coapte” a fost oferită și preparată de La Senna și poate fi degustată zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, sector 1, București.

Restaurantul gazdă:

La Senna este un loc al curajului, al explorării, al libertăţii şi purităţii întocmai calului al cărui nume îl poartă. Aici, explorarea gusturilor şi a preparatelor se îmbină armonios cu relaxarea şi căldura unei convivialităţi puternice în compania prietenilor dragi, alături de care te bucuri de experienţele ce ţi se aştern în faţă. Un cal pur sânge se îngrijeşte şi se preţuieşte. De aceeaşi grijă beneficiază şi preparatele culinare, detaliile şi atmosfera la care eşti invitat să fii părtaş.

Despre program:

Programul de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” a fost inițiat în ianuarie 2014 de agenția Russenart Communications și se află la a doua ediție.

COMENTARII

Lasă un răspuns