Arunc-o din frigider! Iată care sunt riscurile la care te supui dacă...

Arunc-o din frigider! Iată care sunt riscurile la care te supui dacă mănânci margarină!

0 1631

Probabil că o ai în frigider, la tine acasă, şi o consumi zilnic. Margarina însă este unul dintre cele mai periculoase alimente pentru organism, deoarece conţine acizi graşi TRANS care cresc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a afecţiunilor neurodegenerative. Mimi îţi spune 6 motive pentru care ar trebui să nu mănânci niciodată margarină! Ascult-o pe Mimi!  

 

1. Conţine acizi graşi TRANS

Margarina conţine acizi graşi TRANS, iar nivelul acestora este foarte ridicat. Acizii graşi TRANS cresc riscul apariţiei infarctului. De fapt, riscul unui infarct se dublează în cazul persoanelor care consumă frecvent margarină, faţă de riscul la care se supun cei ce consumă mai puţin sau deloc. Cu cât consistenţa margarinei este mai solidă la temperatura camerei, cu atât ea conţine o cantitate mai mare de acizi graşi TRANS, în jur de 3 grame la o lingură. Mai mult, margarina conţine  ingrediente artificiale precum vitamine sintetice care nu ajută cu absolut nimic la creşterea imunităţii organismului, aşa cum o fac vitaminele din unt, de exemplu. În margarină se regăsesc coloranţi, fără de care produsul nu ar fi deloc apetisant şi arome artificiale.

2. Creşte nivelul colesterolului „rău”

Margarina creşte nivelul colesterolului „rău” şi duce la scăderea colesterolului „bun”.

 

3. Scade calitatea laptelui matern

Conform studiilor efectuate de specialişti, femeile care alăptează şi care consumă acizi graşi TRANS în cantităţi mari au o calitate inferioară a laptelui matern. Mai mult, laptele matern ajunge în organismul copilului care nu se dezvoltă sănătos.

4. Atacă sistemul imunitar

Acizii graşi atacă, în timp, şi sistemul imunitar. Astfel, organismul ajunge să nu se mai poată apăra în faţa unor boli şi afecţiuni dintre cele mai simple.

5. Creşte riscul apariţiei diabetului

Acizii graşi cresc nivelul de insulină din sânge, ceea ce duce la declanşarea diabetului.

 

6. Acizii graşi TRANS provoacă naşterea copiilor cu greutate scăzută

Consumul de margarină şi, implicit, de acizi graşi TRANS provoacă naşterea unor copii cu greutate redusă şi circumferinţa craniului mică.

COMENTARII

Lasă un răspuns