Aşa câştigi timp în bucătărie!

Aşa câştigi timp în bucătărie!

0 1157

Orice ai face, mereu eşti în criză de timp cu treburile! Iar, uneori, în bucătăria ta parcă s-a dus una devărat război. Este un semn foarte clar că trebuie să te organizezi. Mimi îţi spune ce trebuie să faci pentru a nu te aglomera cu treburile casnice şi pentru a avea parte de momente de linişte şi relaxare. Ascult-o pe Mimi!

 

Fă-ţi o listă

Gândeşte-te ce vei găti saptămâna următoare şi fă-ţi o listă cu cele necesare. Cumpără din timp produsele şi asta îţi va uşura viaţa. Altfel, va trebui să te descurci cu ce-a mai rămas prin cămară sau prin frigider.

Găteşte pentru mai multe zile

Prepară mai multe feluri de mâncare, împarte-le în caserole şi pune-le la frigider sau la congelator pentru tot restul săptămânii. Poţi pregăti chiar pungi cu legume tăiate pe care le vei folosi în următoarele zile, la gătit.

Atenţie la reţetele noi

Când găteşti o reţetă nouă, citeşte-o cu atenţie înainte să te apuci de ea. Pune-ţi toate ingredientele şi ustensilele la îndemână. Vei economisi astfel timp preţios.

Fă-ţi ordine-n cămară

Dacă îţi ia zece minute să găseşti făina sau zahărul, e clar că trebuie să faci ordine pe rafturi. Pune etichete pe borcane şi grupează alimentele pe categorii, în funcţie de cât de des le foloseşti.

Profită de spaţiu

E mult mai simplu să te mişti într-o bucătărie echipată şi mobilată practic. Profită la maximum de spaţiu şi ţine cont de „regula triunghiului”: cele trei obiecte de bază ale bucătăriei (frigiderul, aragazul şi chiuveta) nu trebuie să fie la distanţă prea mare unul de celălalt.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns