Asa cumperi cel mai bun aparat de aer condiţionat

Asa cumperi cel mai bun aparat de aer condiţionat

Aparatul de aer condiţionat se cumpără cu foarte mare atenţie, mai ales că preţurile nu-ţi vor permite să-l schimbi cu unul nou în fiecare an sau de fiecare dată când se strică. Daca nu ai un aparat de aer conditionat in locuinta si vrei sa cumperi unul, ar trebui sa te grabesti! Maine poimaine vine caldura! Mimi iti spune la ce sa fii atenta pentru a te bucura de racoare in casa la vara. Ascult-o pe Mimi!

Alege modelul în funcţie de mărimea camerei

În primul rând, alegerea aparatului de aer condiţionat se face ţinând cont de necesarul de răcire al camerei unde este instalat. Pentru o încăpere până în 20 de metri pătraţi ai nevoie de un aparat de aer condiţionat de 9 BTU. Pentru o cameră cu o suprafaţă până în 25 de metri pătraţi ai nevoie de un aparat de 12 BTU. Pentru camerele şi mai mari, cumpără sisteme de răcire de 18 BTU.

Câtă energie electrică va consuma?

Caută modele care fac parte din clasa A sau A+ de eficienţă energetică. Astfel, nu-ţi vei încărca inutil factura la lumină. Un astfel de model, de categorie superioară, va consuma cu aproape 40% mai puţin curent electric decât unul din clasă C sau D.

Atenţie la sistemele de filtrare

Un aparat de aer condiţionat bun, pe lângă faptul că răceşte încăperea în care este instalat, trebuie să filtreze praful şi polenul, mirosurile şi trebuie să purifice aerul împotriva bacteriilor.  Întreabă vânzătorul din magazin dacă modelul pe care doreşti să-l cumperi este dotat şi cu dezumidificator.

Care sunt modurile de funcţionare?

Răcire – aparatul elimină în exterior căldura din încăpere;

Încălzire – se realizează cu ajutorul pompei de căldură;

Auto – senzorii aparatului detectează temperatura camerei iar aceasta este crescută sau scăzută către temperatura de confort optimă;

Sleep – pe timpul nopţii aparatul funcţionează la o viteză mai mică, nu este zgomotos iar jetul de aer este îndreptat în sus pentru a nu  crea disconfort;

Jet – funcţie de răcire rapidă

Restart automat – în cazul unei întreruperi de curent în timpul funcţionării sale aparatul reporneşte automat când va fi conectat din nou la sursa de energie;

Split – modifică temperatura aerului în încăpere, menţine temperatura la valoarea stabilită, curaţă aerul de impurutăţi, are sistem de deumidificare, împrospătează aerul prin aport de aer proaspăt.

COMENTARII

Lasă un răspuns