Așa înlături cearcănele și pungile de sub ochi

Așa înlături cearcănele și pungile de sub ochi

Cel mai adesea, interpretăm cearcănele și pungile de sub ochi drept semne de oboseală care, sperăm noi, vor trece de la sine. Ele pot indica însă și anumite nereguli ale organismului, de aceea este foarte important să le acordăm atenția cuvenită. Specialistii Helpnet ne spun de ce apar cearcănele și pungile de sub ochi și cum putem scăpa de ele. Mimi a aflat toate noutățile. Ascult-o pe Mimi!

Cearcănele apar ca urmare a oxidării hemoglobinei (pigmentul roșu care transportă oxigenul) și a ruperii vaselor capilare ce se observă foarte ușor în zona ochilor deoarece aici pielea este foarte sensibilă. De ce se întâmplă astfel? Fie din cauza retenției de apă, a unui surplus de melanină (substanță pigmentară închisă la culoare prezentă în organism) sau din cauza unei circulații deficitare a sângelui.

Un indiciu în acest sens îl constituie culoarea cearcănelor:

Cearcăne albastre – este posibil să existe o problemă la nivelul circulației sangvine – nereguli cardiace sau pulmonare.

Cearcăne roșii – poate fi vorba despre o vascularizare intensă,

Cearcăne de culoare cenușie–  pot indica prezența unei anemii.

Excepțiile de la regulă sunt persoanele cărora li s-au transmis cearcănele pe cale genetică și care se vor confrunta mereu cu această problemă.

 Cum înlături pungile de sub ochi

Și pungile de sub ochi pot avea cauze genetice, dar pot face, pur și simplu, parte din procesul de îmbătrânire. Apariția lor este determinată de slăbirea ligamentelor de sub ochi, ceea ce face ca grăsimea de sub ochi să coboare inestetic.

Cel mai la îndemână este să maschezi cearcănele cât poți de bine cu produse cosmetice. Nu este o rezolvare a problemei decât pe termen foarte scurt. Și nu vorbim aici de o rezolvare fizică, ci de una estetică. Pentru că cel mai eficient ar fi să identifici cauzele care au dus la apariția lor și să le elimini:

– Dacă treci printr-o perioadă stresantă, dificilă, cu puține ore dormite trebuie să-ți reorganizezi programul în așa fel încât să reușești să profiți de cele 8 ore de somn recomandate.

– Dacă ai de-a face cu reteția de apă, atunci este recomandat să diminuezi sarea din alimentație sau țigările și să-ți completezi alimentația cu produse bogate în vitamina A – morcov, sfeclă, legume crude, ceapă verde, urzici, salată, coacăze și multe lactate.

– Bine-cunoscutele comprese cu ceai de mușețel nu ar trebui să lipsească din ritualul de îngrijire a pielii seara, pentru că atunci activitatea celulară este mai intensă.

– Aplică produse special destinate îngrijirii ochilor și potrivite nevoilor pielii tale, iar dacă acestea conțin și vitaminele E și C, atunci este perfect!

– În ceea ce privește pungile de sub ochi, este idicată aplicarea unor cuburi de gheață din ceai verde, concentrat, precum și achizițonarea unei crème de ochi cu peptide, proteine, aminoacizi și antioxidanți.

COMENTARII

Lasă un răspuns