Atentie, batausi! Femeile agresate de soti vor fi protejate de lege!

Atentie, batausi! Femeile agresate de soti vor fi protejate de lege!

2 2300

Te bate? Te santajeaza? Nu-ti permite sa faci ceea ce vrei? Te umileste si te ameninta? Cu siguranta esti o victima a violentei domestice. Acum, insa, vei primi ajutor si protectie! Camera Deputatilor a votat o lege prin care femeile vor fi cu adevarat aparate de cei care le agreseaza. Mimi a  aflat noutatile si ti se le spune si tie! Ascult-o pe Mimi!   

 

Despre ce este vorba, mai exact? Politistii pot interveni atunci cand dintr-o locuinta se aud tipete si strigate de ajutor sau cand sunt sesizati de o alta persoana ca intr-o casa o femeie este lovita, batuta si agresata. Autoritatile pot folosi inclusiv forta daca este nevoie pentru a-l calma pe bataus.

Femeia agresata poate cere unui judecator sa emita un ordin de protectie sau chiar unul de restrictie impotriva agresorului. Prin ordinul de protectie, agresorului i se poate interzice sa ia legatura cu victima, sa locuiasca in aceeasi casa sau sa se apropie de ea. Aceasta cerere poate fi depusa in cel mult 24 de ore de la agresiune,  iar in cazul in care sotul nu respecta interdictiile legii, acesta poate ajunge chiar la inchisoare.

Noua lege spune ca victimele violentei domestic se pot refugia pentru o anumita peroada de timp in centre de asistenta  sociala sau chiar la anumite familii, indrumate fiind de asistentii sociali.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns