Baie smart. 5 idei moderne de amenajare

Baie smart. 5 idei moderne de amenajare

baie smart
O baie modernă cere un mobilier minimalist

Baie smart? Sigur că se poate! O să spui că o astfel de investiție costă mult. Este adevărat, deși bugetul poate fi flexibil. Iar asta pentru că oferta este foarte variată, iar prețurile le fel și ele: de la cele mai mici până la cele mai mari. O să spui că un preț mic nu garantează și calitatea. Aici te înșeli căci plătești foarte mult brandul în sine, cât produsul finit, cel de la raft. O să fii uimită să constați, de exemplu că un întrerupător inteligent costă diferit de la o firmă producătoare la alta deși funcționează pe același sistem.

Cabina de duș se potrivește într-un spațiu mic

Cabină de duș pentru o baie mică

Dacă ai o baie mică, asta nu înseamnă că nu poate fi amenajată modern. Ce-ar fi să ai chiar o baie smart? E adevărat, totul depinde de buget și de imaginație. În această încăpere, pentru că nu ai la dispoziție foarte mult spațiu de desfășurare, va trebui să alegi o piesă centrală. Vorbim despre cabine de duș. O cabină de duș este, fără îndoială, cea mai importantă achiziție în orice baie, însă în cazul de față pare a fi cam singura opțiune pe care o ai. Așa că ar trebui să investești serios într-un astfel de obiect sanitar absolut esențial în orice baie. Cât despre modele…acestea sunt atât de multe, încât este imposibil să nu-ți pice cu tronc ceva. Bine, ar trebui să ai alocat și un buget pe măsură căci răsfățul costă. O cabină de duș cu hidromasaj, cu ușă pivotantă sau glisantă, cu uși batante sau pliabile, semirotunde sau rectangulare, cu sisteme de duș fixe sau mobile…cu cădiță sau rigolă..sunt atât de multe variante încât bani să ai, că restul vine de la sine. Dar, crede-mă, cine spune că nu merităm să ne răsfățăm 15-20 de minute sub duș se înșeală! 

Cadă insulă pentru o baie smart
Cada tip insulă, în bai mari și foarte mari

Cadă tip insulă pentru o baie smart dar șpi foarte spațioasă

Spune-i cum vrei..că se poartă, că e la modă sau în tendințe..oricum ai zice-o, cada tip insulă aduce relaxarea și confortul la un nou nivel..nu mai spunem că arată incredibil de bine. Iar în baia ta va fi piece de la resistance.

Se potrivește într-o încăpere amenajată modern, minimalist, în culori neutre, în combinații de alb și negru. Dar nu numai. Căci gusturile nu se discută. Însă, putem discuta despre modelele din care ai putea să te inspiri. Cada tip insulă se montează în mijlocul băii. Este un lucru cert. Însă o astfel de amenajare presupune ca sistemul de alimentare cu apă să fie montat și prin pardoseală.

Într-o cadă tip insulă în primul rând te relaxezi. Caci practică, nu putem spune că este așa cum e o cadă normală. Iar asta din cauza faptului că vei stropi totul în jur. Prin urmare…lasă-te pradă micilor plăceri…un pahar cu șampanie sau vin, spumă cât cuprinde și neapărat lumânări parfumate..iar dacă lângă tine e și persoana iubită poți spune că investiția ta a făcut toți banii. Și încă un pont: dacă apa de la robinet vine direct din puț, este foarte posibil ca aceasta să fie mai dură, calcaroasă și plină de reziduuri, chiar dacă ai sisteme de filtrare moderne. Prin urmare, ai mai putea monta câteva aparate filtrare apă atât în baie, cât și bucătărie. Îți vei proteja aparatura electrocasnică precum mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase, dar vei avea în acest fel grijă și de sănătatea ta. O apă dură poate afecta pielea. Nu ai vrea să te treyești cu tenul uscat sau cu dermatite când ți-e lumea mai dragă.

Alege un sistem de iluminat smart

Asta înseamă că plafoniera pe care o cumperi poate fi aprinsă direct prin telefon cu ajutorul unei aplicații pe care o poți descărca rapid fie că ai Android sau iOS. Sau, poate vrei să reglezi luminozitatea becului folosind telecomanda. Sau să-l aprinzi direct din telecomandă. Sau poate vrei să ai parte și de ceva relaxare iar atunci nu trebuie decât să apeși un alt buton iar sistemul tău de iluminat smart începe să-ți cânte melodia preferată. Nu mai spunem că ai putea aprinde lumina nu numai în baie, ci în întreaga ta casă doar rostind un cuvânt…Da, s-au inventat și astfel de sisteme inteligente. Și sunt din ce în ce mai căutate și mai apreciate. În cele din urmă, tehnologia își va spune cuvântul, iar peste câțiva ani în locuințele noastre astfel de dispozitive vor fi chiar banale.

Toaletă pentru o baie smart
Un vas de toaletă smart, pentru bucuria și încântarea întregii familii

Vas de toaletă pentru o baie smart

Și pentru că suntem la capitolul baie smart, să continuăm cu un alt obiect sanitar indispensabil în orice baie: vasul de toaletă inteligent, acționat prin telecomandă, cu colac încălzit, cu funcție bideu, sisteme de spălare cu apă caldă  și să nu uităm de masaj…sună extraterestru? Nici vorbă! Astfel de toalete inteligente au apărut de mult pe piață însă prețurile piperate le-au urcat în categoria celor exclusiviste. Vorbim, într-adevărat de o investiție însă într-o baie  smart toaleta minune – indiferent de ce model alegi – nu ar trebui să lipsească. 

Mobilier modern minimalist

Aici, lucrurile sunt destul de simple și vin cumva de la sine. Nu ai nevoie de multe obiecte de mobilier. O mască pentru chiuvetă, un dulap suspendat..un suport pentru prosoape și evident o oglindă..cam despre asta vorbim…Totul cât mai simplu, cât mai practic și util. 

Mobilierul minimalist presupune blaturi cât mai subțiri, cu muchii ascuțite, inserții metalice, geamuri transparente, rafturi, polițe, culori nude, combinatii de alb și negru sau de nuanțe mai îndrăznețe pentru nonconformiști. 

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns