În vacanță cu bebe: am închiriat un apartament la mare și uite...

În vacanță cu bebe: am închiriat un apartament la mare și uite cum a fost

0 7006
luca la mare main text

După ce ne-am gândit și ne-am răzgândit de o mie de ori, am hotărât ca anul acesta să mergem cu bebe în vacanță la mare. Și, pentru că Luca a început de câteva luni diversificarea, am închiriat un apartament cu bucătăria utilată pentru a-i putea pregăti micul dejun, prânzul și cina. Cazarea am căutat-o în Constanța și am găsit-o și rezervat-o online. Și nu am plecat singuri, ci împreună cu niște prieteni care au și ei o fetiță. Am fost patru adulți și doi copii. Iată cum a fost!

luca pe plaja

Îți spun de la bun început: dacă vrei să-ți petreci concediul la mare într-un apartament închiriat, pregătește-te și pentru surprize! Să nu ai impresia că un preț mare presupune întotdeauna și condiții de lux. Nici vorbă! De multe ori, fotografiile pe care le proprietarul le afișează online îți arată doar partea frumoasă a lucrurilor. Noi am stat cinci zile – de luni până sâmbătă – și am plătit pentru un apartament cu trei camere 2300 de lei. Condițiile, în schimb, au fost la limita decenței.

Butelie goală și gândaci pe pereți

Pentru 2.300 de lei mi-am imaginat că voi beneficia de tot confortul unui apartament complet utilat, dar și de o curățenie exemplară. Mi-am imaginat că totul este nou și lucește. În primul rând, mi-am dorit ca bucătăria să-mi ofere toate condițiile pentru pregătirea mâncării celui mic. Îți dai seama ce surpriză neplăcută când am constatat că butelia de la aragaz era goală! Da, pe lângă faptul că nu erau trase gaze naturale în casă – lucru pe care nu l-am știut de la bun început – mai aveam probleme și cu butelia! Am sunat proprietarul care a rezolvat destul de repede situația, dar prânzul copilului meu a fost compromis. Ora de masă s-a decalat și Luca a fost foarte supărat. O altă surpriză a fost atunci când am deschis ușa unui dulap și am văzut un gândac de bucătărie. Pe parcursul celor cinci zile petrecute în acest apartament aveam să văd mai mulți, unii mergând agale pe pereți. În baie, la cadă nu mergea decât dușul, iar suporții pentru agățat prosoape s-au dezlipit încă din prima zi. Am agățat prosoapele pe o funie prinsă de-a lungul peretelui. Apartamentul era situat la etajul cinci din cinci într-un bloc mansardat și fără lift, nu avea balcon, iar rufele se uscau într-un dormitor. Geamurile erau prevăzute cu plase de țânțari, însă acestea se deschideau imediat ce se făcea curent în cameră. Nu mai spun că una dintre ele era ruptă –  avea o gaură destul de mare prin care puteau pătrunde în voie insectele – oricare ar fi fost ele. Zona în care era amplasat blocul este la periferia orașului și seamănă destul de mult cu zona cât de cât bună și spălată a Ferentariului din București. Nu am avut însă probleme cu vecinii – niște oameni la locul lor, care nu ne-au deranjat cu nimic. A! Și să nu uit! Plaja, dragii mei, se află la aproape un sfert de oră de mers cu mașina, cu tot cu aglomerația și stopurile din intersecții. Mă refer la o plajă aflată în spatele unor blocuri turn, cea mai apropiată. În apartament, în afară de mașina de spălat, totul era vechi…frigiderul, aragazul, robineții, chiuvetele, vasul de toaletă, colacul vasului, covoarele, dulapurile ale căror uși nu se închideau bine, ușile care scârțâiau din toate încheieturile…

LUCA LA MARECâteva mici plusuri…

Mi-a plăcut proprietarul foarte amabil și dornic să ne facă să ne simțim cât mai bine. Ni s-au pus la dispoziție lenjerie de pat, perne, prosoape de baie. Apartamentul avea aer condiționat, cuptor cu microunde, mașină de spălat, aparat de făcut senvișuri, fierbător, espressor, fier de călcat și masă de călcat. Deși, eu am venit cu fierul de călcat după mine, în caz că voi avea nevoie. Este un model vertical, pe care l-am găsit aici. Tot de pe acest site am cumpărat anul trecut și o masă de călcat și sunt foarte mulțumită. Evident, nu am adus și masa cu mine, deși, dacă ar fi fost posibil probabil că aș fi făcut și asta. Și așa am luat toată casa cu mine…Într-un geamantan am pus lucrurile mele, în altul lucrurile  copilului și în cel de-al treilea lucrurile soțului. În alt geamantan am cărat aparatul de gătit la aburi, încălzitorul de biberoane, tocătorul, borcane, borcănașe, lingurițe, castronașe, două oale, o sită și răzătoarea. Apoi au urmat geanta frigorifică în care am luat carnea de pui din congelator să-i fac bebelușului tocăniță și o altă pungă frigorifică în care am luat toate legumele și fructele pe care le păstrasem pentru Luca. Chiar nu aveam nici un chef ca în prima zi să și merg la cumpărături.  A urmat apoi un alt bagaj în care am cărat produsele de igienă și de baie, produsele mele de machiaj, cutia cu medicamente pentru noi și penru Luca. În portbagajul mașinii am înghesuit căruciorul, pătuțul pliant și salteaua, scaunul de masă al copilului, umbrela de soare și stativul. Nu pot să-ți explic unde și cum au încăput toate.

Așa-i românul..hapsân!

Ce mi s-a părut ciudat, dar nu m-a uimit peste măsură pentru că știu că se practică la scară largă: imediat după ce ne-am cazat, proprietarul m-a rugat să intru pe site-ul unde am rezervat apartamentul și să anulez rezervarea făcută la el. Motivul? Nu ar mai fi plătit taxa de 90 de euro parcă. Iar cine deține site-ul respectiv nu are de unde să știe că tocmai a fost înșelat. Am anulat, dar nu mi-a plăcut deloc. Așa e românul..dacă poate înșela pe cineva, o face, dacă poate ciupi de undeva și un leu o face…Să nu ai impresia că sunt cu fițe de Mamaia. Nici vorbă! Până să se nască Luca, în fiecare an ne petreceam concediul în cort, pe plajă în Vama Veche. Și ne spălam dimineața cu apă rece, la dușuri vai de mama lor, și mâncam la împinge tava la Roată, și beam bere la halbă, dansam pe plajă până-n zori în picioarele goale, pe nisip, iar răsăritul ne prindea în față la Stuff ascultând Bolero. Nu am avut niciodată nevoie de foarte mult ca să ne simțim bine și să fim fericiți. Însă, odată cu Luca au venit grijile, teama, responsabilitățile. Acesta este motivul pentru care am închiriat un apartament și ne-am „boierit”. Dacă era după noi, nu am fi făcut niciodată așa ceva..

luca la mare constanta

Lăsând motivele mele la o parte, să închiriezi un apartament la mare este cu dus și-ntors. Prețul e mare, iar condițiile nu sunt întotdeauna cele pe care ți le dorești. Dar, dacă vrei să faci un compromis, ăsta este compromisul. La anul vom proceda la fel. Dar vom alege din timp și mai atenți la detalii. Deși, până nu ajungi acolo, nu ai de unde să știi ce te așteaptă…

COMENTARII

Lasă un răspuns