Beneficiile cremei pentru ochi. Iată de ce ar trebui s-o foloseşti zilnic

Beneficiile cremei pentru ochi. Iată de ce ar trebui s-o foloseşti zilnic

Fiecare femeie acordă îngrijirii tenului o atenţie specială, folosind o mulţime de creme de curăţare, tonifiere şi hidratare. Însă, pielea de sub ochi necesită o atenţie deosebită fiind mult mai sensibilă şi mult mai delicată faţă de alte zone ale feţei tale precum obrajii, fruntea sau bărbia. Pentru o îngrijire adecvată, este recomandat să folosim doar creme şi loţiuni special dedicate. În caz contar, te vei trezi cu riduri înainte de vreme.

Află că o cremă pentru faţă nu este potrivită şi pentru pielea de sub ochi deoarece textura acesteia este complet diferită şi necesită produse de îngrijire diferite. Să nu ai, aşadar, impresia că, dacă foloseşti un produs cosmetic pentru faţă, acesta va avea o acţiune benefică şi în ceea ce priveşte zona ochilor. Te vei păcăli singură! Iată mai jos care sunt beneficiile cremei pentru ochi.

Hidratează în profunzime

Pielea de sub ochi este foarte delicată şi sensibilă faţă de alte zone ale feţei tale şi necesită o îngrijire aparte. Este fină, subţire şi, astfel, foarte vulnerabilă la factorii externi precum praf, noxe, împurităţi, oboseală, razele UV etc. Cum putem preveni apariţia ridurilor, a cearcănelor şi pungilor de sub ochi? În primul rând, printr-o hidratare corectă, folosind produse cosmetice special dedicate acestei zone.

femeie ingrijire ochi 1Previne retenţia de apă şi apariţia pungilor de sub ochi

O cremă de faţă normală nu va ajuta la prevenirea pungilor de sub ochi, însă o cremă special dedicată conţine elemente care reduc retenţia de apă. În momentul în care pielea reţine lichide, efectul este unul foarte inestetic: se observă venele subţiri, albastre, care, în cele din urmă, duc la apariţia cearcănelor. Cremele speciale pentru ochi împiedică acumularea lichidelor.

Previne uscarea excesivă a pielii şi apariţia ridurilor

Pielea de sub ochi se ridează foarte repede dacă nu este hidratată corespunzător, fiind o zonă foarte sensibilă a feţei tale. Poate ai observat sau nu, dar primele riduri apar întotdeauna în jurul ochilor. Nu te-ai întrebat niciodată de ce? Îţi spunem noi! Pentru că pielea din jurul ochilor conţine foarte puţin glande sebacee, iar cantitatea de sebum secretată se regăseşte în cantităţi foarte mici. Rezultatul? În timp, pielea devine uscată şi iată unul dintre principalele motive ale apariţiei ridurilor.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns