Berea: 12 întrebuințări pe care ar trebui să le încerci și tu

Berea: 12 întrebuințări pe care ar trebui să le încerci și tu

Când spunem bere, deja ne și imaginăm la o terasă, în fața unei halbe aburite, pline ochi și cu spumă de două degete. Nu-i așa că-ți plouă-n gură de poftă?  Berea este cea mai iubită băutură alcoolică din lume. Pe lângă faptul că este benefică pentru organism, băută în cantități moderate, berea are și alte întrebuințări la care sigur nu te-ai gândit. Însă, ar trebui să le încerci, asta însemnând să te lase sufletul să renunți la un pahar din băutura ta preferată. Mimi îți spune ce poți face cu 250 de mililitri de bere. Ascult-o pe Mimi!

 

Alungă albinele și viespile

Dacă îți propui să mergi la iarbă verde sau la un grătar, problema albinelor și a viespilor ar putea fi ”înțepătoare”. Pentru a scăpa de musafirii nepoftiți care-ți dau târcoale, toarnă puțină bere în două, trei recipiente pe care le plasezi la câțiva metri distanță de locul în care dorești să stai pe iarbă. Mirosul le va atrage ca un magnet, iar tu vei scăpa de bâzâitul lor.

 

spalat pe cap cu bere

Berea, un bun fixativ pentru păr

Părul tău este rebel și nu stă cum ți-ai dori? Renunță la produsele cosmetice și încearcă un fixativ natural: berea. Umezește palmele cu bere, iar apoi aranjează părul cum îți dorești. Poți folosi peria rotativă pentru bucle. Usucă-l apoi cu un uscător de păr pe care însă trebuie să-l ții departe de cap. Berea conferă și strălucire podoabei capilare. Înmoaie părul în bere, scurge-l bine, iar apoi lasă-l să se usuce natural.

 

doua verighte din aur galben

Curăță bijuteriile din aur

Nu are sens să cheltuiești bani pe produse de curățat care mai de care mai revoluționare și toate proaste! Folosește berea! Ține bijuteriile într-un recipient în care ai turnat bere și așteaptă o jumătate de oră. Apoi, cu un tampon demachiant sau o cârpă curată și uscată din bumbac șterge bijuteriile, frecându-le ușor.

 

reteta de paine cu bere

Prepară pâine de casă cu bere

Dacă vrei să încerci o rețetă de pâine mai sofisticată, folosește ca ingredient berea! În cazul în care nu ești priceput în ale bucătăriei, o poți cumpăra de la magazin. Însă, pentru cei care doresc să experimenteze, iată ce rețetă ne dă bucataras.ro

Ingrediente: 350 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță sare, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 2 linguri miere de albine, 375 ml bere, 20 g unt topit.

Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Folosim o tavă pentru copt cozonac (10×20 cm) unsă cu ulei și tapetată cu făină. Într-un castron amestecăm ingredientele uscate și apoi adăugăm mierea. Turnăm berea peste făină și amestecăm. Punem aluatul în tava de copt și coacem 40 de minute, până când coaja devine maro deschis. Periem pâinea cu unt topit și o mai coacem 3 minute.

 

Împrospătează culoarea mobilierului din lemn

Ți-a rămas bere în frigider după petrecerea de aseară? Dacă este răsuflată, o poți folosi pentru a reîmprospăta culoarea mobilierului din lemn. Toarnă puțină bere pe o cârpă curată din bumbac și freacă ușor mobila. Evident, după ce ai șters înainte praful! Culoarea va deveni mai puternică și strălucitoare.

 

Repelent împotriva melcilor de grădină

Unele insecte ajută plantele, altele le distrug. Cum ar fi melcii de care putem scăpa folosind bere. Pune puțină bere în mai multe borcane înalte pe care apoi le așezi printre straturile de flori. Melcii vor fi atrași de miros, vor intra în borcan dar nu vor mai putea ieși.

 

Împrospătează gazonul

Berea omoară insectele, iar vitaminele din grupa B-urilor pe care le conține ajută la revigorarea creșeterea firului de iarbă.

 

Calmează durerile de stomac

Nu ai crede, dar e adevărat. Dacă ai crampe, berea ajută la calmarea lor. Desigur, nu este indicată pentru copii și persoane care au ulcer, gastrită sau alte afecțiuni ale stomacului.

 

Îndepărtează petele de pe covor

Ai pătat covorul cu vin roșu sau cafea? Pentru îndepărtarea petelor, folosește bere light. Toarnă pe pată puțină bere, iar apoi freacă zona cu o perie cu peri moi pentru a nu deteriora țesătura. După ce ai îndepărtat pata, curăță din nou, de data aceasta folosind un produs special pentru covoare, cumpărat din magazin. Astfel, vei îndepărta mirosul de bere din material.

 

reteta pui cu bere

Frăgezește carnea și îi dă aromă

Înainte de a pune friptura pe grătar sau la cuptor, ține-o la rece, pentru 10 -15 minute, într-un castron în care ai turnat bere. Carnea se va frăgezi, se va prepara mult mai ușor și va avea o aromă aparte. Încearcă o rețetă de pulpe de pui cu bere. Petitchef.ro ne spune cum să facem!

Ingrediente: pulpe de pui, 500 ml bere, piper măcinat, boia de ardei dulce, sare, cimbru

Mod de preparare: Pulpele se spală, se taie în bucăți și se crestează. Se așază într-o tavă și se condimentează. Apoi, berea se toarnă pe lângă carne. Cantitatea de bere este aproximativă, depinde de înălțimea tăvii, căci pulpele trebuie să fie acoperite până la jumătate cu bere. Se dă tava la cuptor la foc potrivit, iar dupa 25 de minute se întoarce carnea pe partea cealaltă. După alte 20 de minute se mai întoarce încă o dată. Se lasă apoi 10 minute să se rumenească, iar sosul să scadă la jumătate. Puiul se servește cald, cu garnitură.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns