Beyonce, artista definitorie a ultimilor cinci ani

Beyonce, artista definitorie a ultimilor cinci ani

0 2590

Cântăreaţa americană Beyonce a fost numită artista definitorie a ultimilor cinci ani de revista Billboard, reuşind să îl depăşească pe rapperul Kanye West graţie spectacolelor, turneelor şi albumelor lansate începând din 2010.

Editorii Billboard.com au ales-o pe Beyonce ca fiind artista definitorie a primei jumătăţi a acestui deceniu. Motivele sunt maimult decât întemeiate: show-ul oferit la Super Bowl şi reuniunea specială cu colegele sale din trupa Destiny’s Child în 2013, turneul realizat împreună cu soţul său, rapperul Jay Z, în 2014 şi lansarea surpriză a albumului care îi poartă numele în decembrie 2013. “Nimeni nu este perfect, dar Beyonce este cât se poate de fără cusur, iar în anii 2010 restul lumii muzicale nu a făcut decât să încerce (şi să eşueze) în a se ţine după ea”, au spus jurnaliştii de la Billboard.

Pe locurile următoare în lista artiştilor definitorii realizată de publicaţia americană se află Kanye West, pe locul al doilea, urmat, în ordine, până la locul al cincilea, de Adele, Taylor Swift şi rapperul Drake.

Pe poziţia a şasea a s-a clasat artista hip-hop Nicki Minaj, urmată pe locul şapte de Lady Gaga, Katy Perry pe locul al optulea şi trupa canadiană Arcade Fire pe locul al nouălea. Rapperul Kendrick Lamar s-a clasat pe locul al zecelea.

beyonce 1

Beyonce Knowles, în vârstă de 33 de ani, a devenit celebră la sfârşitul anilor 1990 în calitate de membră a trupei Destiny’s Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny’s Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat “Dangerously in Love”.

Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 17 astfel de trofee – trei ca membră a grupului Destiny’s Child şi alte 14 în calitate de artistă solo. Beyonce a jucat şi în filme, precum “Austin Powers – Goldmember” (2002), “Pantera roz” (2006), “Dreamgirls” (2006) şi “Cadillac Records” (2008). Din 2008, artista este căsătorită cu Jay-Z, unul dintre cei mai importanţi producători din industria muzicii hip-hop. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată la peste 750 de milioane de dolari. Cei doi au o fiică, Blue Ivy, în vârstă de doi ani.

Sursa: Mediafax

COMENTARII

Lasă un răspuns