Bucharest Bridal Fashion Show: Ce rochii de mireasă se poartă în 2016

Bucharest Bridal Fashion Show: Ce rochii de mireasă se poartă în 2016

0 2440
Otilia Brailoiu mirese

Podiumurile internaționale au semnalizat deja direcțiile în modă pentru miresele anului 2016, tendințe care se vor regăsi și în colecțiile prezentate la Bucharest Bridal Fashion Show, între 15-17 ianuarie. Deși stilul rochiilor de mireasă nu se modifică drastic de la sezon la sezon, sunt, totuși, câteva tendințe care dețin supremația în 2016 și care merită să fie luate drept repere pentru ziua cea mai importantă.

Bien Savvy rochie mireasaRochia cu mânecă lungă

Această tendință a luat amploare după nunta Ducesei de Cambridge – Kate Middleton – care a purtat o rochie cu mânecă lungă creată de designerul Sarah Burton pentru Alexander McQueen. Creația demnă de o prințesă a influențat ulterior designeri și mirese. La Expomariage 2016, acest model va fi prezentat la Natalia Vasiliev și în noua colecție BIEN SAVVY care impresionează prin bogăția de broderii florale manuale ce înnobilează decolteurile inimioară, trenele regale și decolteurile iluzie. Detaliile balansează între modern și tradițional, cu decolteuri în V „cumințite” de decolteuri inimioară, cu șlițuri înalte pe fuste, armonizate cu mâneci lungi, ornate cu dantelă florală.

Bien Savvy rochie mireasaDecupaje seducătoare

În prezentările Marchesa și Galia Lahav pentru primăvara 2016, rochiile cu spatele decupat adânc sau cu croieli îndrăznețe temperate cu tul sau dantelă au fost vedetele colecțiilor. Nici designerii români nu au renunțat la ideea de sex-appeal și au folosit decupajele din plin pe modelele noilor rochii de mireasă. În colecția Agnes Toma, decupajele sunt temperate prin elemente care ilustrează romantismul eternului feminin, prin broderii elegante realizate manual, detalii care creează acea impresie de „ineffable” și rafinament a manufacturii, împlinită prin spirit și dedicație, ca valori ale eternului, ale artei.

Natalia Vasiliev rochie mireasaValuri de tul

Clasic, totuși reinventat constant, modelul de rochie de prințesă rămâne una dintre alegerile preferate ale mireselor. La designerul Nicole Enea, acest model apare într-o colecție inspirată de vise diafane adunate într-o poveste despre feminitate cu mătase naturală, tul, dantelă, aplicații manuale, armonie în nuanțe de alb, nude, blue ice, suprapuneri de texturi și forme. Iar la Otilia Brăiloiu croielile clasice cu accente romantice sunt înnobilate de aplicații ultrafeminine și transparente insinuante. Țesăturile prețioase precum dantela, tulul de mătase, muselina dar și aplicațiile manuale conturează perfect o siluetă sofisticată și rafinată.

Bien Savvy rochie mireasaLittle White Dress

De ce să nu existe și o variantă albă pentru rochia clasică de cocktail?Și de ce să nu fie ea rochie de mireasă, una șic, versatilă, pe care miresele să o poată purta de la sala unde se oficiază cununia civilă, la biserică și la cina festivă? Eli Lăslean a imaginat LWD unicate, concepute pentru a fi veșmintele care îmbracă femeia în aura pe care numai marile staruri de cinema o au. Iar în colecția Addicted to Love by BIEN SAVVY, fiecare rochie este o piesă unică ce balansează eleganța sofisticată cu frumusețea irezistibilă a simplității.

Otilia Brailoiu rochie mireasaStraturi de dantelă

Pentru că dantela este preferata tendințelor de câteva sezoane și pentru că pare să nu fie niciodată prea multă, în această primăvară ea a luat cu asalt din nou și podiumurile destinate viitoarelor mirese. La BIEN SAVVY, inovația constă în îmbinarea senzuală dintre dantela ivory și tulul nude sau combinația etno-șic între voalul de crep și dantela bogat ornamentată.

Cele opt prezentări din cadrul Bucharest Bridal Fashion Show sunt semnate de Agnes Toma, Marie Ollie, Natalia Vasiliev, BIEN SAVVY, Eli Lăslean, Otilia Brăiloiu, Athena Philip și Nocole Enea. Directorul artistic al evenimentului este Alin Gălățescu.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns