Budincă cu paste și stafide pentru bebeluși mofturoși

Budincă cu paste și stafide pentru bebeluși mofturoși

0 1689
budinca din paste bebe

Zilele trecute am făcut curat prin dulapurile din bucătărie și am găsit o cutie cu paste. Erau destul de puține, nu aveam ce face cu ele și primul gând a fost să le arunc la gunoi. Apoi m-am gândit că aș putea să-i prepar lui Luca ceva bun pentru gustarea de seară. O budincă cu vanilie, stafide și scorțișoară! Iată rețeta: 

Ingrediente: brânzică de casă, două ouă de țară sau ecologice, paste (spaghete, melcișori, spirale etc), lapte bio, extract de vanilie bio, scorțișoară. stafide.

budinca paste bebe 2

Mod de preparare: În primul rând, am pus la înmuiat o lingură de stafide. Apoi, am preparat brânzica de casă folosind 500 de ml de lapte bio gras și două linguri de suc de lămâie. În timp ce brânzica a fost pusă la scurs, am pus pastele la fiert. Eu am folosit spaghete. Nu ne trebuie o cantitate mare, ci cât să pape bebe de două, maximum trei ori.  Apoi, într-un bol mai adânc am bătut cele două ouă, am adăugat brânzica scursă, o linguriță de extract de vanilie, stafidele moi și pastele. Se amestecă totul foarte bine și se răstoarnă într-un vas termorezistent. Eu am folosit unul din ceramică. La sfârșit se adaugă lapte cât să acopere foarte, foarte puțin ingredientele și se presară scorțișoară. Peste recipient am pus o folie din aluminiu care reține căldura și, în acest fel, budinca nu se usucă la suprafață. Ultimul pas: se dă totul la cuptor timp de 30 de minute, apoi se scoate și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, vei vedea că budinca se desprinde foarte ușor de marginile vasului. Asta, cu condiția să n-o lași prea mult și să se ardă.

Luca a mâncat o porție zdravănă deși este obișnuit mai mult cu puireuri și mâncăruri gătite pasate. A ronțăit pastele bucuros și fără mofturi.

P.S Data viitoare voi folosi paste integrale.

COMENTARII

Lasă un răspuns