Bulz ciobănesc

Bulz ciobănesc

0 1485

Dacă vrei să guşti o mâncare tradiţional românească, delicioasă ca la mama acasă, poţi încerca reţeta Bulz Ciobănesc. Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Este uşor de preparat şi foarte gustoasă. Mimi îţi spune ce ai de făcut Ascult-o pe Mimi!  

 

 

Ingrediente:

bulz ciobanesc Mămăligă facută din mălai Arpis, apă și sare, brânză de burduf, kaiser sau costiţă afumată, ulei, slăninuță, puțină smântână, puţin unt.

Mod de preparare (varianta tradițională)

Se pregătește o mămăligă şi se lasă să se răcească o zi. Brânza de burduf se scoate de la frigider şi se sfărâmă puțin. Kaiserul și slăninuța se taie feliuţe subțiri, iar untul se scoate și se lasă să se înmoaie. Mămăliga rece se împarte în 3 părți, pentru 3 porții. Fiecare bucată de mămăligă se modelează în mână, se turtește, se face în mijlocul ei căus, în care  se pune brânza, o bucățică de unt, kaiserul cu slaninuţa, apoi se modelează bulzul ca pe o gălușcă mai mare bine închisă. Boțurile de mămăligă astfel pregătite se pun pe grătar până s-a topit brânza înăuntru şi a facut mămăliga crustă pe dinafară. Apoi, se servesc calde la cină cu smântână deasupra.

Mod de preparare (varianta modernă)

Se pregătește o mămăligă. Kaiserul și slăninuța se prăjesc în puțin unt. Se adaugă mămăliga fiebinte, proaspăt pregătită și brânză de burduf și se amestecă totul. Se toarnă într-o farfurie, se adaugă un ou (opțional) și se rade brânză sarată deasupra.

Despre Pensiunea Octogon

O pensiune cochetă cu personal calificat, ce oferă servicii și condiții la standarde europene. Pensiunea dispune de: sală de conferinte pentru circa 30 de persoane, 6 camere cu 2 paturi single, 4 camere matrimoniale, 1 apartament cu living spațios și dormitor matrimonial, curte cu foișor, grătar, cascadă.

Rețeta ”Bulz ciobănesc” a fost primită de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992.

COMENTARII

Lasă un răspuns