Cadouri de botez cu care nu vei da niciodată greș

Cadouri de botez cu care nu vei da niciodată greș

0 466
cadouri de botez
Cadoul de botez se cumpără din timp, cu mare atenție și trebuie să fie util, practic și de calitate

Cadouri de botez și surprize pentru bebeluși? Uneori, alegerea poate fi foarte grea! Ce poți cumpăra când ești invitat la un astfel de eveniment, în așa fel încât darul să fie apreciat de copil, dar și util părinților? Iată o întrebare cu mai multe răspunsuri!

De obicei, persoanele invitate la un botez cumpără pentru bebeluș multe hăinuțe și jucării. Însă uită că bebe crește repede, iar de cele mai multe ori nici nu apucă să îmbrace patalonașii, bluzițele, body-urile sau tricourile primite în dar. Iar în ceea ce privește jucăriile, un bebe atât de mic nu are cum să le aprecieze la adevărata lor valoare. Căci un copil de câteva luni este mai preocupat să mănânce și să doarmă decât să se joace cu un ursuleț de pluș. Așadar, ce cumpărăm dacă suntem invitați la botez?

Cadouri de botez. Idei inspirate pentru bebeluși cu personalitate 

O petrecere de botez presupune să te pregătești din timp, deoarece un cadou potrivit pentru copil se alege cu grijă. Nu poți cumpăra orice și în ultima secundă! Recomandat este să te consulți cu părinții și să-i întrebi ce anume ar avea nevoie pentru bebeluș. S-ar putea să fii foarte surprins când îți vor spune să nu cumperi haine, ci pamperși, sau în locul jucăriilor să aduci lapte praf. E doar un exemplu. Așadar, înainte de a merge  la cumpărărturi, stabilește cu părinții două mari lucruri: ce au nevoie pentru copil sau ce ai putea cumpăra în așa fel încât darul tău să fie unic. Imaginează-ți cum s-ar simți toată lumea dacă bebe ar primi două obiecte identice- de la tine și de la altcineva.

Și încă un sfat: mare atenție la cum alegi magazinul! Anumite cadouri ar trebui achiziționate din magazine fizice. De exemplu, hăinuțele ar trebui verificate înainte de a le oferi copilului. Uită-te cu atenție la material, la cusături, la accesorii. Vezi dacă nu sunt rupte, desfăcute, pătate, dacă nu cumva au vreun defect. 

În schimb, anumite jucării sau dispozitive pot fi luate și de pe Internet, dar numai de pe site-uri cunoscute și în care ai încredere. Dacă vrei să cumperi cercei, lănțișoare sau brățări deschide Google și dă-i rapid o căutare bijuterii din aur online. Vei gasi o mulțime de oferte! Atenție însă! Produsul trebuie însoțit de certificat de autenticitate! 

Desigur, sunt de evitat magazinele despre care nu știi nimic, promoțiile și discounturile (nu e cazul să riști căci te-ai putea trezi cu un produs din colecția veche sau de calitate îndoielnică). 

Păturică activități – Când faci cadouri de botez, gândește puțin în perspectivă și alege ceva ce copilul va folosi peste câteva luni. O păturică de activități ar putea fi o idee mai mult decât binevenită. Bebelușul va adora să privească jucăriile suspendate, să se rostogolească după imagini sau zornăitoare colorate. 

Carusel muzical  – Un carusel muzical, care să-l calmeze pe cel mic noaptea când este agitat și are colici, ar fi chiar o idee bună dacă nici un alt invitat  nu s-a gândit la asta înaintea ta și nici părinții nu au cumpărat încă. Consultă-te, totuși, cu ei înainte de a merge la cumpărături. Poate preferă un anumit model – cele montessori de exemplu – sunt foarte populare și la mare căutare.

Scaun de masă – În jurul vârstei de 6 luni, începe marea aventură a diversificării, iar bebelușul va avea nevoie de o măsuță cu scăunel în care să se simtă cât mai confortabil. Alege un model simplu dar de foarte bună calitate, care prezintă siguranță maximă pentru cel mic. Recomandate sunt modelele cât mai ușor de manevrat, care se pliază și se curăță rapid.

Mici bijuterii – Dacă vrei să cumperi bijuterii, o pereche de cercei bebeluși ar putea fi alegerea ideală dacă fetița are găuri în urechi și nu a primit deja de la nași. Dar, chiar și așa, o pereche în plus nu strică. Poți alege modelul împreună cu mama – trebuie să-i placă în primul rând ei, căci bebe nu se află la vârsta la care să aibă vreo preferință. 

Cărucior – Un landou, un model 2 în 1 sau unul sport, pentru perioada în care bebe va fi puțin mai mare, iată un alt cadou potrivit dacă părinții nu au cumpărat deja toate cele necesare bebelușului. De asemenea, te poți gândi la un scaun de mașină, la un țarc pentru joacă sau chiar un pătuț de călătorie. 

Un abonament la înot – Un cadou inedit, mai scump, dar care ar fi de mare folos oricărui bebeluș este un abonament la înot. Orice medic recomandă astfel de activități, căci înotul este sănătate curată și îl ajută pe copil din toate punctele de vedere. Mișcarea în apă îi activează bebelușului circulația, îi protejează sănătatea inimii, îi dezvoltă sistemul osos și musculatura, îi aliniază poziția corpului, îi crește imunitatea.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns