Ce cațel să alegi dacă locuiești într-un apartament

Ce cațel să alegi dacă locuiești într-un apartament

0 3041

Când vine vorba de alegerea celor mai buni câini de apartament, este important să ne amintim că aceste animale de companie vin în toate formele și dimensiunile. Și, în cea mai mare parte, atâta timp cât un câine este adaptabil și ușor de dresat, nu vei avea probleme dacă va locui cu tine și cu familia ta înr-un apartament de bloc. Cu toate acestea, este important să faci alegerea în funcție de personalitatea și de stilul tău de viață.

În primul rând, află detalii despre cum poți adopta un cățel, în loc să cumperi. Un animăluț care nu are un cămin va fi cel mai fericit dacă îl iei acasă. Apoi, trebuie să știi câte ceva despre patrupedul cu care îți vei împărți viața de acum încolo. Înainte de a-l aduce în casa ta, verifică dacă este sănătos. Mergi cu el la medicul veterinar, fă-i analizele uzuale, pentru a afla dacă nu cumva animăluțul are paraziți. Acest articol explică pe larg ce trebuie să faci ca sa îți dai seama dacă noul tăi prieten are musafiri nepoftiți în blăniță.

Alegerea cățelului s-ar putea să nu fie o misiune ușoară. Fie că adopți un patruped sau îl cumperi, iată ce trebuie să știi despre cele mai populare rase de câini care pot locui în apartament.

yorkshire-terrierYorkshire Terrier

Cântărind în jur de 3 kilograme, un Yorkie nu ocupă mult spațiu. În plus, această rasă este destul de liniștită. Se poate adapta rapid la oameni, situații și alte animale de companie, deci nu va fi o problemă dacă ai invitați. Și atâta timp cât îi vei acorda suficientă atenție, acest câine va fi fericit să îți stea în poală, asemenea unei pisici.

bichon-malteseBichonul Maltez

Pentru persoanele în vârstă și/ sau pentru persoanele cu stil de viață sedentar, rasele mici, mai puțin active, cum este bichonul maltez, care nu au nevoie de multă exercițiu, reprezintă cea mai bună alegere. Câinele din aceasta rasă este liniștit și extrem de ”lipicios”.

daschund-3672948_1920Câinii din rasa Teckel sau Daschund

Teckelii sau șoricarii sunt ideali pentru familiile care locuiesc în apartamente. Fac parte dintr-o rasă de talie mică, se joacă oricând, cu oricine și cu orice. Teckelii nu necesită mult exercițiu fizic, dar trebuie să ții cont că au tendința de îngrășare. Deci, în timp ce te bucuri de compania lor în apartamentul tău de bloc, asigură-te că îl scoți ocazional pe afară pentru a face mișcare și folosește doar cele mai bune alimente pentru câini, pentru a evita obezitatea.

Shih TzuAlege un Shih Tzu dacă locuiești într-un apartament

Acest patruped cu aspect regal face parte din rasa Shih Tzu, o rasă de câini de dimensiuni mici ce necesită întreținere minimă. Nu are nevoie de mult spațiu pentru a se deplasa. Atâta timp cât este răsfățat, va fi fericit. Câinii Shih Tzu nu sunt patrupede cu multă energie, deci nu va trebui să faci multe plimbări zilnice în aer liber. Dacă nu te deranjează să îi îngrijești părul, acesta ar putea fi un câine de apartament perfect pentru tine.

pugMopsul

Recunoscuți pentru fețele lor ciudate, turtite, mopșii sunt câini jucăuși și loiali. Ei trebuie să fie cât mai aproape de proprietarii lor și să nu se simtă singuri. Mopșii nu sunt, în general, câini gălăgioși, ceea ce înseamnă că nu este necesară nicio pregătire specială pentru a-ți menține vecinii fericiți. Datorită cumințeniei și dimensiunii lor, mopșii sau pugșii sunt câini minunați pentru apartamente mari sau mici.

chihuahua-1850477_1920Chihuahua

Dacă poate încăpea într-o geantă, cu siguranță se poate potrivi în orice apartament! Cu o greutate de la 2 până la 6 kilograme, Chihuahua nu va ocupa prea mult spațiu. Deși este considerat un cățel gălăgios, pentru că latră foarte mult, acesta poate fi dresat să fie mai cuminte. Afectivă și inteligentă, această micuță prințesă va fi fericită cu atenția pe care i-o acorzi, nu cu spațiul pe care îl are în casă.

french-bulldog-277255_1920Bulldogul Francez

Aceste exemplare cântăresc în jur de 9-10 kilograme, deci sunt perfecte pentru viața de apartament. Faptul că bulldogul francezi nu este un câine cu multă energie poate fi un motiv pentru care să îl alegi pentru familia ta. Jucăuș și inteligent, acest cățel nu va lătra fără motive serioase și va juca rolul perfect de paznic. Iar când îl vei scoate la plimbare, vei atrage atenția tuturor, pentru că drăgălășenia acestuia va cere multe poze.

Când vei decide să îți iei un patruped, ia în considerare întotdeauna adopția. Adăposturile pentru câini sunt întotdeauna pline de câini, atât de rasă pură, cât și metiși, ce au nevoie de familie. Mergi la un adăpost și cu siguranță vei găsi pe cineva care te poate sfătui cum să alegi un prieten necuvântător potrivit nevoilor și stilului tău de viață.

Foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns