Caravana BookLand se pregăteşte de start!

Caravana BookLand se pregăteşte de start!

0 1226

BookLand a luat naştere în anul 2011, ca o alternativă viabilă la târgurile de carte existente deja pe piaţa românească, iar in 2012 s-a pozitionat drept cel mai de anvergura proiect de acest gen din România, atât din punctul de vedere al acoperirii geografice, cat si al duratei. Mimi îţi spune tot ce trebuie să ştii despre târgul de carte BookLand care se va desfăşura între  5 martie -24 decembrie. Ascult-o pe Mimi!

Această iniţiativă a fost primită în toate colţurile ţării, cu entuziasm şi curiozitate, în acelaşi timp. Anul trecut, târgul s-a desfăşurat în 39 oraşe, a debutat la Giurgiu pe 6 martie şi s-a încheiat pe 24 Decembrie la Bucuresti.  BookLand este un concept unic in Romania: targ urban de carte, organizat in centrele comerciale din marile orase. Coborând cartea din turnul de fildeş, motto-ul după care se ghidează este: „BookLand vine acolo unde oamenii sunt deja. Nu-i cheama, ci ii urmeaza!”

Vrei să cumperi o carte? Intră pe book-land.ro!

BookLand este un târg inedit, atipic, neconvenţional, un târg pe care şi l-au dorit mulţi români. Este o caravană care, anul acesta (2013) străbate 19 oraşe ale ţării, timp de 42 de saptămâni şi care suplineşte atat absenţa celorlalte târguri de profil, cît şi  lipsa fizică a librăriilor din ţară, multe desfiinţate sau intrate în insolvenţă în ultimii ani, atât din cauza crizei, cât şi din cauza scăderii apetitului românilor pentru lectură.  Din acest motiv a fost creată  şi o librarie online (www.book-land.ro) care să rămână conectată în permanenţă la nevoia iubitorilor de carte, din fiecare oraş al ţării. Cititorii îşi pot comanda titlurile dorite şi prin intermediul acestei librarii virtuale.

BookLand organizează evenimente artistice şi culturale

În plus faţă de celelalte târguri BookLand aduce tocmai această noutate, faptul că se acoperă o mare suprafaţă din teritoriul ţării. Traseul generos al Caravanei şi evenimentele organizate în cadrul târgului fac diferenţa. Caravana BookLand organizează în fiecare oraş unde poposeşte, multe evenimente artistice şi culturale: lecturi publice cu scriitori locali, expoziţii de pictură şi sculptură, momente artistice realizate de copiii de la Şcolile Populare de Artă, de la Palatul Copiilor, de elevi de la liceele de artă, tineri actori de la teatrele de papuşi, etc.

Anul trecut BookLand a înregistrat cele mai mari vânzări în Braşov. Într-adevăr Braşovul este un oraş turistic şi asta s-a văzut în numărul foarte mare de vizitatori care au trecut pragul Caravanei BookLand, în Piata Sfatului. După Brasov, au urmat Timişoara, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Baia Mare.

Caravana stă câte două săptămâni în fiecare oraş

Anul acesta s-a modificat puţin strategia de promovare a cărţii. Spre deosebire de anul 2012, în 2013 Caravana va poposi câte două săptămâni în fiecare oraş. De asemenea, în trei sferturi din locaţii Caravana va fi prezentă în piaţete şi parcuri, spaţii neconvenţionale şi în acelaşi timp foarte accesibile publicului cititor. La târgul de carte vor fi scoase la vânzare peste 6000 de titluri de la 100 de edituri.

COMENTARII

Lasă un răspuns