Castelul Bran te aşteaptă cu porţile deschise în Noaptea Muzeelor!

Castelul Bran te aşteaptă cu porţile deschise în Noaptea Muzeelor!

0 1757

Castelul Bran va putea fi vizitat gratuit, sâmbătă, de Noaptea Muzeelor, între orele 20.00 şi 24.00, iar turiştii care îi vor trece pragul vor avea parte de un tur special şi de recitaluri de muzică de cameră. Potrivit administratorilor Castelului Bran, ”doi virtuozi” ai vioarei şi chitarei vor crea o atmosferă specială pentru turişti.

La crearea unei atmosfere speciale vor contribui şi doi maeştri ai instrumentelor muzicale, o vioară şi o chitară prinzând viaţă în mâinile a doi virtuozi,  Nicolae Pojar şi Corneliu Voicescu, componenţii formaţiei Duo Café. În Sala de Muzică «Regina Maria» partituri consacrate vor prinde viaţă, în timp ce personalul Castelului Bran va ghida vizitatorii într-un tur unic, de neuitat.

Anul acesta, la Castelul Bran se va deschide, în această vară, Casa de ceai a Reginei Maria, care datează din 1920 şi se află în parcul castelului, pe malul lacului. Casa de ceai a fost refăcută după o investiţie de 500.000 de euro, iar aici va fi amenajată o cafenea.

castelul bran 1

Proprietarii Castelului Bran vor să reamenajeze şi liftul care face legătura între castel şi parc, dar şi tunelul, folosit în trecut pentru a scurta drumul prin obiectivul turistic. Tunelul castelului Bran a fost construit în anii ’30, la ordinul reginei Maria, pentru a facilita accesul în Castelul Bran. Acest tunel nu a fost niciodată deschis publicului.

În 2015, Castelul Bran a fost vizitat de peste 630.000 de turişti, 60% din aceştia fiind străini.

Castelul Bran a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg în anul 2009, după ce statul român a decis să nu plătească 60 de milioane de euro pentru a-l răscumpăra.

castelul bran 2

În prezent, turiştii pot vizita 23 de camere ale castelului, un număr dublu faţă de perioada în care Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Printre obiectele care au aparţinut Familiei Regale se numără costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, precum şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns