Câte calorii au alimentele pe care le consumi când ții dietă

Câte calorii au alimentele pe care le consumi când ții dietă

0 2467

Dacă îţi pregăteşti intens silueta pentru fuste şi rochii scurte de vară, află că nu trebuie să te înfometezi pentru a pierde din kilogramele acumulate. Dimpotrivă. Primăvara ne aduce o mulţime de fructe şi legume extrem de sărace în calorii, care te menţin sătulă mult timp şi te ajută să slăbeşti sănătos. Iată 19 alimente pe care ar trebui să le mănânci în acest sezon pentru un corp de invidiat!

kaleVarza Kale

Varza Kale este extrem de bogată în elemente nutritive şi conţine o cantitate foarte mare de vitamine şi minerale, printre care vitamina C şi Calciu. Este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre şi antioxidanţi. Nu e de mirare că varza Kale se regăseşte pe lista super-alimentelor. În ceea ce priveşte caloriile pe care le conţine, o ceaşcă cu frunze proaspete, mărunt tăiate, conţine aproximativ 33 de calorii. Este perfectă pentru o salată de primăvară, alături de alte legume.

rucolaRucola

Rucola este o plantă cu frunze verzi şi conţine aproape toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie. Două ceşti cu frunze de rucola conţin doar 10 calorii, deci sunt perfecte ca ingrediente de bază în salatele de primăvară. Frunzele de rucola se pot asezona cu fructe proaspete, tăiate cubuleţe, nuci şi un dressing uşor. Ele se pot consuma și ca atare, alături de câteva picături de ulei de măsline şi usturoi pisat.

swiss-chardSwiss Chard

Este o plantă mediteraneană, originară din Sicilia dar o putem găsi şi la noi în țară. Este foarte bogată în nutrienţi, vitamine şi minerale şi foarte săracă în calorii. O ceaşcă cu frunze tăiate mărunt conţine aproximativ 35 de calorii. Aceste frunze verzi sunt bogate în calciu, fier, potasiu, vitaminele A, C şi K. Nu cer un efort foarte mare în a fi preparate – pot fi fierte sau consumate în stare prospătă alături de câteva picături de ulei de măsline şi oţet balsamic.

morcoviMorcovi

Morcovii sunt recomandaţi în orice dietă şi cură de slăbire, putând fi consumaţi fierţi, proaspeţi, gătiţi în aburi sau traşi la wok. Sunt extrem de bogaţi în vitaminele A şi C, fiind o bună sursă de vitamina B, potasiu şi magneziu. O ceaşcă cu morcovi raşi conţine în jur de 50 de calorii.

broccoliBroccoli

Broccoli este foarte bogat în nutrienţi şi antioxidanţi. Conţine o cantitate mare de vitamina A, calciu, magneziu, potasiu, fibre. Broccoli este sărac în calorii, iar o ceaşcă plină conţine în jur de 31 de calorii.

conopidaConopida

Conopida face parte, ca şi broccoli, din familia cruciferelor. Este foarte bogată în vitamine, minerale, nutrienţi dar şi antioxidanţi. O ceaşcă de conopidă tăiată mărunt conţine aproximativ 25 de calorii. Poate fi perparată la aburi, fiartă sau trasă la wok.

spanacSpanacul

Spanacul are o mulţime de beneficii pentru sănătate şi nu ar trebui să-ţi lipsească din meniu în această primăvară. Poate fi consumat ca garnitură sau în salată, ca şi ingredient de bază. Spanacul este extrem de bogat în fier, calciu şi vitamine, iar o ceaşcă plină cu spanac gătit conţine aproximativ 41 de calorii.

mazareMazăre verde

Mazărea verde nu beneficiază de atenţia noastră aşa cum ar trebui, deşi este foarte bogată în vitaminele A, C şi B, conţine minerale şi fibre. Evident, mazărea verde este foarte săracă în calorii, iar o ceaşcă de boabe gătite conţine aproape 44 de calorii.

Brussels varzaVarza de Brussels

O varză în miniatură, foarte bogată în vitamine, minerale şi nutrienţi, varza de Brussels este recomandată a fi consumată atunci când eşti la dietă sau ţii cură de slăbire. Conţine vitamine şi minerale dar este foarte bogată şi în fibre dietetice. Poate fi consumată ca şi garnitură, iar o ceaşcă de varză de Brussels gătită conţine în jurul a 56 de calorii.

piept de puiPieptul de pui

Trecem al capitolul carne, iar pieptul de pui este primul pe lista alimentelor care conţin puţine calorii. Pieptul de pui fără piele este o excelentă sursă de proteine, seleniu şi vitamina B-12. 100 de grame de piept de pui crud conţin aproximativ 100 de calorii.

GrapefruitGrapefruit

Grapefruit-ul este bogat în potasiu, fibre, vitaminele A şi C. Este cunoscut faptul că nu conţine multe calorii, fiind ideal în diete şi cure de slăbire. O jumătate de fruct are doar 52 de calorii. Poate fi consumat la micul dejun, în salate au mâncat între mese.

codCodul

Codul este un peşte mult mai sărac în grăsimi faţă de somon sau ton. O porţie de 100 de grame conţine în jur de 75 de calorii. De asemenea, conţine vitamina B 12, niacină, seleniu şi proteine.

ciuperciCiupercile

Există o mare varietate de ciuperci pe care le putem consuma cu încredere atunci când suntem la dietă sau cură de slăbire. Ele sunt recomandate pentru că sunt foarte sărace în calorii. Ciupercile Chanterelles sunt bogate în vitamina D, însă, în general, în ciuperci regăsim vitamina B, minerale şi fibre. O ceaşcă de ciuperci conţine aproximativ 44 de calorii. Ele pot fi mâncate fie în stare proaspătă, în salate, fie gătite la abur sau preaparate la cuptor. De asemenea, sunt folosite ca ingrediente în foarte multe mâncăruri.

crevetiCreveţi

Creveţii sunt foarte bogaţi în proteine, seleniu, niacină şi vitamina B 12. De asemena, sunt săraci în calorii – patru creveţi mari au aproximativ 30 de calorii. Creveţii pot fi adăugaţi ca ingrediente în salate sau serviţi ca aperitiv, alături de un sos.

rosiiRoşiile

Roşiile sunt bogate în vitamina A şi C, complexul de vitamine B dar şi multe minerale. Conțin fibre  şi sunt perfecte atunci când eşti la dietă. O roşie de mărime medie are în jur de 35 de calorii. Consumă roşii în salate, prepară sosuri, foloseşte-le ca ingrediente în sandvişuri sau mâncăruri gătite. Află că 5 roşii cherry au 20 de calorii.

ZucchiniZucchini

Zucchini poate fi consumat în stare prospătă, în salate, mâncat între mese pentru a-ţi potoli foamea sau poate fi gătit la wok cu puţin ulei de măsline. O ceaşcă de zucchini tăiat felii conţine 20 de calorii. De asemenea, acest tip de castravete este bogat în vitamine, minerale şi fibre.

ridichiRidichi

Ridichiile au o aromă aparte şi o textură crocantă. Pot fi adăugate în salate, dar pot fi consumate şi între mese, atunci când simţi că îţi este foame. Sunt o sursă excelentă de vitamina C, minerale – printre care zinc şi potasiu. Sunt extrem de sărace în calorii, fiecare ridiche având câte o singură calorie.

capsuneCăpşune

Cine are nevoie de ciocolată sau prăjituri pline de zahr, când suntem în plin sezon al căpşunelor? Aceste fructe conţin o cantitate foarte mare de vitamina C, fibre şi potasiu. O ceaşcă de căpşune are 53 de calorii. Le poţi consuma dimineaţa, la micul dejun, între mese sau la cină, într/un bol în care ai adăugat iaurt slab şi cereale integrale.

coacazeCoacăze

Coacăzele, ca toate fructele de pădure, conţin antioxidanţi, fibre, minerale şi vitamine. Sunt foarte sărace în calorii, o ceaşcă de coacăze conţinând aproximativ 84 de calorii. Pot fi servite ca desert sau la cină alături de iaurt slab şi cereale integrale.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns