Ce boli ți se citesc pe față: Ce înseamnă dacă ai acnee,...

Ce boli ți se citesc pe față: Ce înseamnă dacă ai acnee, riduri, ten palid sau roșeață

Foarte multe afecțiuni, aflate în stadiu incipient, nu-ți dau nici un semn concret cum că ceva nu este în ordine în organism. Însă, pot fi citite pe chipul tău, deoarece ele sunt trădate de anumite simptome pe care le ignori. Iată ce boli ți se citesc pe față și ce trebuie să faci!

femeie ten cefacemimi.roCe boli ți se citesc pe față: Pete galbene în jurul din zona ochilor

În cazul în care ai observat apariția unor pete de culoare galbenă în zona ochilor, pe pleoape, pe nas sau în jurul gurii, ar trebui să stai departe de grăsimi! Este posibil să ai nivelul colesterolului mărit. Această afecțiune, netratată, poate duce la blocarea arterelor și boli de inimă. Se manifestă, uneori, prin apariția acestor pete care indică un dezechilibru sau o incapacitate a  organismului în metabolizarea grăsimilor în sânge. Ce poți face? Evită grăsimile și apelează la un peeling chimic, la un salon de înfrumusețare. Însă, atenție! Dacă nu tratezi cu atenție colesterolul mărit, petele ar putea să apară din nou.

femeie ten palid cefacemimi.roCe boli ți se citesc pe față: Ten foarte palid

Deficiența de fier și anemia afectează peste 1,6 miliarde de persoane din întreaga lume. Aceste afecțiuni sunt însoțite de simptome precum ten foarte palid și, uneori, cearcăne. Alte simptome care ar trebui să-ți dea de gândit sunt oboseala accentuată și chiar letargia (mușchii nu primesc suficient oxigen pentru a funcționa normal). Ce poți face? Încearcă să consumi mai multă carne roșie, de preferat carne de vită, care este foarte bogată în fier.

buze cefacemimi.roCe boli ți se citesc pe față: Crăpături ale pielii în colțurile gurii

Crăpăturile pielii din colțurile gurii (Stomatita angulară)  pot apărea în cazul persoanelor care au carențe de vitamina B, mai ales vitamina B2. Aceasta are efecte antiinflamatorii, iar o cantitate prea mică în organism poate duce la roșeață a pielii, descuamare și mici fisuri mai ales în colțurile buzelor. Ce poți face? Consumă mai multe alimente care conțin vitamina B precum lactate, ouă, pește, carne slabă. Și legumele cu frunze verzi sunt foarte indicate, precum spanacul.

acnee cefacemimi.roCe boli ți se citesc pe față: Acnee în zona bărbiei și a mandibulei

Foarte multe femei se confruntă cu acnee care apare în zona bărbiei și a mandibulei. Aceste locuri sunt afectate mai ales în perioada menstruației din cauza dezechilibrelor hormonale – progesteronul și testosteronul. Însă, dacă acneea devine severă, este recomandat să consulți medicul deoarece este un semn al ovarelor polichistice. Această afecțiune este, de multe ori, nediagnosticată, iar acneea este un semn care ar trebui să te alarmeze. Ce poți face? Mergi la doctor și fă-ți niște analize amănunțite. Este posibil ca medicul să-ți recomande și analize de sânge pentru a vedea care este nivelul hormonal.

femeie vin rosu cefacemimi.roCe boli ți se citesc pe față: Capilare sparte, roșeață

După ce consumi alcool, mai mult sau mai moderat, vasele de sânge se subțiază, se sparg, devin mai vizibile și apare o roșeață de care scapi într-o zi, două. Însă, dacă exagerezi, mai ales cu vinul roșu, aceste mici firișoare – capilare – nu se vor mai reface. Acest lucru se poate întâmpla și dacă bei prea multă cafea sau mănânci foarte condimentat. Ce poți face? Reunță la alcool, mai ales la vin roșu, cafea și condimente și protejează-ți tenul cu cremă împotriva razelor ultraviolete. Roșeața poate fi ameliorată și după un tratament facial cu lumină intens pulsată.

femeie care fumeaza cefacemimi.roCe boli ți se citesc pe față: Riduri adânci și piele lăsată

Fumatul afectează foarte grav tenul prin distrugerea colagenului și elastinei. Trebuie să știi că, odată cu înaintarea în vârstă, mușchii, grăsimea și oasele feței (dar nu numai ale feței) devin fragile și se subțiază. Astfel, apare fenomenul de piele lăsată. Fumatul reduce nivelul de oxigen din sânge, iar în acest fel tenul nu mai primește nutrienți în mod corespunzător. Acest lucru accelerează și mai mult lăsarea pielii și apariția ridurilor profunde. Ce poți face? Renunță la țigări!! În același timp, consumă alimente bogate în vitamina C pentru refacerea colagenului.

femeie prajitura cefacemimi.roCe boli ți se citesc pe față: Dungi închise la culoare pe gât

Petele sau dungile maronii, mai închise la culoare, care apar pe gât pot fi un semn al apariției diabetului de tip 2. Aceste dungi indică faptul că organismul devine rezistent la insulină. Insulina procesează zahărul din sânge și, dacă nivelul ei scade, suntem vulnerabili în fața diabetului. Petele maronii pot apărea, de asemenea, și în zona de la subraț. Ce poți face? Ar trebui să consulți un medic și să îți faci câteva analize în urma cărora să se vadă exact care este nivelul de zahăr din sânge.

COMENTARII

Lasă un răspuns