Ce e și cum funcționează aparatul pentru epilarea definitivă – IPL

Ce e și cum funcționează aparatul pentru epilarea definitivă – IPL

Dacă te-ai săturat de chinul la care îți supui pielea folosind aparatul de ras, epilatorul sau ceara epilatoare, poate că ar fi cazul să încerci eliminarea definitivă a părului nedorit prin lumină intens pulsată. Vorbim despre aparatul IPL pe care, cu siguranță, l-ai văzut și tu în magazine. Iată cum funcționează, cărui tip de piele îi este destinat și cum se folosește corect!

Aparatul IPL este un produs costisitor însă, după câteva utilizări, s-ar putea sa constați că a meritat fiecare bănuț și s-ar putea să-ți pară rău că nu l-ai cumpărat mai demult. În general, pentru o epilare definitivă trebuie să mergem la un salon specializat. Iar drumurile vor fi mai multe, în funcție de numărul de ședințe pe care trebuie să le urmăm. Însă, achiziționarea unui aparat IPL pe care să-l folosești la tine acasă te va scuti de timpul pierdut, dar și de banii pe care îi dai la salon pentru fiecare ședință în parte. Întrebarea care urmează este firească: de ce să nu ne cumpărăm propriul nostru aparat pe care să-l folosim ori de câte ori avem nevoie, simplu și rapid?

Ce este epilarea cu lumină intens pulsată?

Epilarea definitivă prin lumină intens pulsată (IPL) este o operațiune neinvazivă, nedureroasă, iar efectele se pot observa chiar după primele ședințe. Prin epilarea cu IPL se emite un puls luminos intens care este absorbit de pigmentul firului de păr. Aceasta energie luminoasă ajunge la rădăcină, stimulând foliculii să intre în fază latentă. Rezultatul? Firele de păr cad în mod natural, iar creșterea este împiedicată.

tipuri de pieleTratamentul, doar pentru anumite tipuri de piele

Sună bine, nu? Să scapi de părul nedorit atât de ușor…Însă, această procedură nu funcționează pentru toată lumea. Eficacitatea IPL depinde de nivelul de melanină – pigmentul de culoare al părului. Astfel, femeile cu pielea albă și foarte blonde nu vor beneficia de rezultate. Practic, cu cât părul este mai deschis, cu atât procedura va dura mai mult, cu efecte foarte puțin vizibile sau chiar deloc. Pe de altă parte, dacă ai părul blond închis, castaniu închis, castaniu deschis sau brunet, poți apela cu încredere la această modalitate de epilare.

 

Cum alegi aparatul IPL potrivit?

aparat ipl philipsAcum, pentru că știm cum funcționează și cărui tip de piele îi este destinată procedura, hai să vedem și unde putem urma un astfel de tratament. Varianta ideală ar fi chiar la tine acasă, deoarece aparatele pentru epilare prin lumină intens pulsată se găsesc în magazine și pot fi foarte simplu și ușor de cumpărat. Primul și cel mai important sfat ar fi să alegi produsul de la firme de renume, cunoscute și în care ai încredere. Trebuie să știi că nu este ieftin, așa că, dacă tot îl achiziționezi, optează pentru unul de calitate. De exemplu, cei de la Philips au aici câteva oferte care ne-au plăcut pentru că produsele sunt destinate atât îndepărtării părului nedorit de pe corp, cât și din zona inghinală și chiar de pe față. De asemenea, aparatele IPL sunt dotate cu mai multe setări de energie luminoasă  asigurând astfel tratamentul eficient pentru mai multe tonuri de piele și culori ale părului. Atenție! Aparatul IPL trebuie să fie însoțit de manualul de utilizare scris în limba română și de garanția produsului. Evident, nu uita de bonul fiscal sau factura pe care trebuie să le primești de la vânzător.

Cum pregătești pielea înainte de tratament?

Înainte cu 24 de ore, nu trebuie să iei antibiotice sau alte medicamente și nici să folosești loțiuni sau creme pentru corp. Asta, pentru că reziduurile care rămân pe suprafața pielii sunt fotosensibile și poți suferi în timpul tratamentului de arsuri. După tratament, aplică pe piele o cremă hidratantă. De asemenea, este recomandat să nu te expui la soare și să eviți timp de câteva zile să te bronzezi la salon.

iplCum se folosește aparatul IPL?

În primul rând, ar trebui să știi că ședințele de epilare definitivă pe care le urmezi acasă ar trebui efectuate o dată la două săptămâni sau de fiecare dată când simți că este cazul, dar nu mai devreme de două săptămâni. Iată mai jos pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  • Pentru început, testează procedura pe o suprafață mică de piele. Astfel, vei vedea dacă suferi sau nu de reacții adverse. Acestea sunt extrem de rare și apar sub formă de mâncărimi, arsuri, iritații, roșeață etc. Dacă nu există reacții adverse, poți încerca epilarea pe o suprafață mai mare a corpului.
  • Zona pe care intenționezi s-o tratezi trebuie rasă, pentru a te asigura că energia luminoasă este canalizată eficient catre rădăcina părului. Dacă ai pielea sensibilă, tunde firele de păr cât mai scurt posibil sau folosește aparatul de ras cu câteva ore înainte de utilizarea IPL. Apoi, dacă ai alunițe, acestea se acoperă, pentru a nu fi afectate de lumină.
  • Rădăcina firelor de păr absoarbe pulsațiile de lumină mai eficient atunci când pielea este rece. Așadar, nu folosi aparatul IPL după duș, baie sau după ce ai fost la saună, recomandă specialiștii Philips.
  • Următorul pas: setează intensitatea luminoasă a aparatului, cea potrivită tipului tău de piele (aparatul IPL are mai multe grade de intensitate luminoasă pentru fiecare tip de piele în parte).
  • Aparatul se poziționează vertical pe piele și se apasă butonul pentru pulsații. După ce ai efectuat o pulsație, trebuie să deplasezi aparatul pe următoarea zonă de piele.
  • Durata tratamentului (într-o singură ședință) depinde de zona unde vrei să te epilezi. De exemplu, pe zona inferioară a picioarelor aparatul trebuie utilizat timp de 15 minute. Pentru zona inghinală procedeul durează patru minute, iar pentru axile doar două minute. Pentru îndepărtarea părului de pe față (mustața) aparatul IPL ar trebui folosit pentru un timp scurt, de 1 minut.

Contraindicații

Epilarea definitivă cu lumină intens pulsată nu este indicată în cazul femeilor gravide sau care alăptează și nici în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni dermatologice (erupții cutanate, micoze, psoriazis, cancer de piele, leziuni), boli vasculare, epilepsie, alergie la lumină.

COMENTARII

Lasă un răspuns