Ce este peelingul chimic și când ar trebui să recurgi la o...

Ce este peelingul chimic și când ar trebui să recurgi la o astfel de metodă de înfrumusețare

Mulți dermatologi, chirurgi plasticieni și chiar cosmeticieni propun peelinguri chimice cu promisiunea de a schimba radical aspectul și textura pielii. Iată ce este, de fapt, peelingul chimic pe înțelesul tuturor și care sunt efectele pe care le are asupra tenului tău!

Peelingul este o metodă dermato-cosmetică folosită cu scopul de a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii în vederea stimulării funcției celor din straturile profunde. Agenții folosiți în tratament sunt, de fapt, acizi în diverse concentrații care realizează exfolierea pielii și au o penetrabilitate variabilă. Majoritatea sunt extrași din fructe.

În funcție de natura și concentrația lor peelingurile chimice pot avea diverse efecte asupra pielii:

peeling chimic

Descuamarea stratului superficial al pielii – Rezultat: un ten mai luminos, mai sănătos, prevenția și tratamentul formelor blânde de acnee prin reglarea procesului de keratinizare (reînnoirea ciclică, naturală a stratului superficial al pielii) și stimularea factorilor naturali ai hidratării.

Tratamentul ridurilor – Doar ridurile superficiale se pot îmbunătăți cu peelinguri chimice. În general, este nevoie de peelinguri cu acizi în concentrații diverse și ședințe repetate pentru a obține un rezultat vizibil. De cele mai multe ori, este nevoie de o abordare sistematică ce poate impune și folosirea de toxină botulinică (botox) sau acid hialuronic pentru un rezultat mai bun.

Tratamentul pigmentării neregulate sau al hiperpigmentării – Rezultatele sunt foarte bune dacă peelingurile sunt palnificate cu grijă. Este necesar un diagnostic și un tratament al condițiilor care au predispus inițial la hiperpigmentare, precum acneea, melasma, dermatita de contact etc. Din acest motiv, tratamentul hiperpigmentării este mult mai eficient dacă este realizat de medici dermatologi.

Rejuvenare și prevenirea îmbătrânirii – Se realizează prin stimularea circulației sangvine și a producției de neocolagen. Este nevoie de peelinguri superficiale sau superficiale-medii repetate și tratamente asociate (ex: acid retinoic și retinol).

peeling chimic

De reținut!

  • Dacă pielea pare a fi lipsită de sănătatea naturală, este prea grasă, mată, cu riduri superficiale și pigmentare neregulată sau cu tendința de a dezvolta acnee, aceste peelinguri sunt o soluție de luat în considerare.
  • Peelingurile chimice sunt o parte a unui proces complex care trebuie să ducă la efectul dorit.
  • Este nevoie de o abordare sistematică și individualizată a tratamentului.
  • Dacă peelingul chimic este efectuat de persoane necalificate și neexperimentate, rezultatele pot duce la efecte nedorite precum hiperpigmentare, infecții, cicatrici sau chiar arsuri chimice.
  • Costurile nu pot fi derizorii deoarece substanțele sunt scumpe și reprezintă procentul cel mai important din prețul final. Din acest motiv trebuie să priviți cu suspiciune unele oferte din piață. Este important ca medicul să vă prezinte produsele folosite și să vă furnizeze informații despre producător.

peeling chimic

  • Peelingurile eficiente trebuie repetate pentru un efect susținut.
  • Nu sunt cancerigene, nu provoacă dependență și nu au efecte adverse dacă sunt folosite adecvat pentru perioade îndelungate.
  • Reprezintă o verigă importantă a procesului de înfrumusețare și evitare a îmbătrânirii, folosită de majoritatea vedetelor, actrițelor, personalităților din show-bizz pentru a „opri timpul în loc”.

Material realizat cu ajutorul Hebra Dermatologie, sponsor senior al campaniei de informare și creștere a respectului de sine al femeilor „Frumusețea la 40 de ani”, proiect derulat în perioada martie 2015-februarie 2016 de Russenart Communications în parteneriat cu Pirifan Distribution, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

COMENTARII

Lasă un răspuns