Ce medicamente ieftine si fara reteta luam pentru raceala?

Ce medicamente ieftine si fara reteta luam pentru raceala?

Mimi a racit! Tuseste, ii curge nasul, o doare gatul si stranuta. Nu este grav, nu trebuie sa mearga la medic, ar putea incerca niste tratamente ieftine si bune dar care se dau fara reteta. Dar ce sa cumpere? Medicamentele, in general, sunt sunt foarte scumpe! Pentru a afla, Mimi s-a interesat la farmacie si acum iti spune si tie ce sa medicamente ieftine si fara reteta gasesti pentru raceala. Ascult-o pe Mimi!

 

Cand esti racit şi nu ai nici o reteta de la medic, de obicei te bazezi pe sfaturile farmacistului. De multe ori însă, ti se oferă medicamente scumpe. Asta, pentru ca farmaciile au contract cu anumite firme producatoare si primesc un comision in functie de numarul vanzarilor produselor respective. Astfel, chiar daca tu ai nevoie de o banala aspirina, farmacistul ar putea sa-ti recomande un medicament care are acelasi efect dar care costa si de 3 ori mai scump. Pentru a nu cadea in aceasta capcana, trebuie sa stii care sunt cele mai ieftine medicamente care trateaza raceala. De ce să cumpărăm produse costisitoare când putem cumpăra prosuse la fel de bune dar care nu costa atat de mult?

De fiecare data cand trebuie să cumpărăm medicamente pentru raceala ne gândim cu groază la banii pe care trebuie să-i cheltuim. Dar lucrurile nu stau întotdeauna aşa. În farmacii se găsesc şi medicamente ieftine, pentru toate buzunarele, care tratează cu succes aceasta afectiune şi pe care le poţi cumpăra fără să-ţi faci gaură în buget. Este foarte important insa sa stii ce sa ceri! Iata o listă cu produse care se vând fără reţetă, medicamente pentru fiecare simptom al răcelii şi care pot fi achiziţionate de oricine, cu bani puţini.

 

Dureri musculare puternice – Clafen cremă 1% 20gr, Aspirina, Nurofen raceala si gripa;

Dureri musculare uşoare – Oţet aromat, Aspirina;

Tuse seacă – Stoptussin soluţie, Humex pentru tuse seaca;

Tuse expectorantă –Sirop de pătlagină, Bromhexin, Mucosin sirop;

Situaţii în care curge nasul – Rinofug soluţie externă 1%, Bixtonim, Theraflu;

Nas înfundat – Pinosol, Bixtonim, Olinth;

Febră mică (37,5) – Pracetamol 500mg * 12 cpr Solacium, Panadol Rapide 500 mg 10 capsule;

Febră mare (peste 37,5) – Rupan, Paracetamol;

Dureri în gât – Amniocen Decasept, comprimate de supt, Faringosept, Strepsils clasic x 12;

Frisoane sau friguri – Acid acetilsalicilic 500 mg Solacium, Coldrex Hotrem x 10 plicuri, Carmol;

Dureri de cap – Carmol soluţie externă, Saridon N;

Roşu în gât – Amniocen Decasept comprimate de supt;

Probleme respiratorii – Mucosin tablete

 

Ai reteta de la medic? Urmeaz-o intocmai!

Daca ai mers la medic si ai primit o reteta, este obligatoriu sa o urmezi intocmai. Acum nu mai poti alege dupa cum consideri. Motivul? Medicamentele care se dau pe reteta sunt foarte puternice, pot avea reactii adverse si ti-au fost prescrise strict pentru a numita afectiune.

3 COMENTARII

  1. Ce nu iti spune farmacistul este ca unele din medicamentele pe care ti le recomanda in combinatie cu alte medicamente pot duce la reactii alergice sau iritatii, dureri de cap, etc… Atentie mare la copii. Alergiile si iritatiile ii vor face sensibili la anumite substante toata viata.
    Ti s-a intamplat ca farmacistul sa iti recomande un medicament in combinatie cu un “pansament pt stomac”?
    Medicamentele trebuiesc luate dupa un consult medical, pe baza unei retete, iar orice medicament “ïn plus” trebuie luat sub indrumarea aceluiasi medic.

    • Toate medicamentele trebuie luate dupa sfatul medicului. Dar stim cu totii ca nu mereu mergem la doctor. Si, pentru ca nu mergem la medic pentru orice raceala banala, macar sa stim ce pastile sa cumparam. Mie farmacistul mi-a recomandat medicamente cu pansament pentru stomac si ficat. In ceea ce priveste copiii, da, mare grija ce le dam. Pe cei mici ar trebui sa-i ducem la un consult medical imediat si de fiecare data cand observm simptome.

Lasă un răspuns