17 lucruri pe care nu le ştiai despre pisici

17 lucruri pe care nu le ştiai despre pisici

0 8523
Pisicile, deși sunt firi independente, au nevoie de foartă multă afecțiune din partea stăpânului

Crezi că ştii totul despre pisica ta? Află că, deşi crezi că o cunoşti foarte bine, încă sunt lucruri pe care ar trebui să le afli despre ea. Iar asta pentru a-i înţelege mai bine comportamentul. Mimi îţi spune 18 lucruri pe care nu le ştiai şi la care nici măcar nu te-ai gândit! 

Ce nu știai despre pisici

Pot simţi curemurele înainte de a se petrece – Pernuţele lăbuţelor sunt extrem de sensibile şi există o teorie cum că pisicuţele ar fi capabile să simtă un cutremur cu ceva timp înaintea noastră. Se pare că ele simt vibraţiile pământului, având apoi un comportament care ni se pare ciudat.

Pot înghiţi şi digera mâncarea fără să o mestece – Asta ar trebui să fie o veste foarte bună pentru pisicuţa Lil Bub, care s-a născut fără dinţi.  Se pare că pisicile nu au probleme în ceea ce priveşte digestia dacă mănâncă fără să mestece.

Te manipulează foarte uşor – Când le este foame, pisicile miaună tare, aproape isteric, iar sunetele pe care le scot te fac să-ţi dai seama că problema lor este foarte ugentă.

Pisicile visează – Pisicile preferă să moţăie, însă când sunt foarte relaxate cad într-un somn adânc şi pot visa. Specialiştii au descoperit că undele cerebrale din timpul somnului unei pisici sunt asemănăroare cu ale noastre atunci când visăm.

Nu înţeleg ideea de pedeapsă – Pisicile nu pot fi pedepsite, pentru că nu înţeleg ideea de pedeapsă. Ele nu ştiu de ce sunt certate sau închise într-o cameră. Pentru a le influenţa comportamentul, trebuie să le oferim recompense.

Pisicile se alintă una pe cealaltă atingându-şi năsucurile – Pisicile îşi ating una alteia nasul în semn de apreciere, tandreţe sau iubire.  Este, pentru ele, o poziţie foarte vulnerabilă, însă, dacă cele două feline se cunosc foarte bine, se simt în siguranţă pentru a face un astfel de gest afectuos.

Nu se ştie de unde provine zgomotul pe care îl auzim când pisicuţele torc – Unii specialişti sunt de părere că acel zgomot pe care îl auzim când pisica toarce vine de undeva din zona sistemului cardiovascular și nu din gât.

Când torc, pisicile sunt mulţumite – Dacă auzi o pisică torcând trebuie să ştii că este fericită, mulţumită, relaxată şi nu prezintă nici un pericol. Cu toate acestea, un tors zgomotos poate indica faptul că pisicuţa ta suferă de o durere. Dacă îţi cunoşti pisica foarte bine, vei putea să faci diferenţa între zgomotele pe care le auzi când toarce şi îţi vei da seama când ceva nu este în regulă cu animăluțul tău.

Pisicile torc în timp ce inspiră şi expiră aerul – Pisica toarce în timp ce respiră, aerul inhalat şi expirat nu o împiedică cu absolut nimic. Ele încep să toarcă încă de la o săptămână după naştere.

Pisicile torc în „tonuri” – Pisicile tinere torc într-un singur ton, în timp ce pisicuţele adulte şi bătrâne scot un zgomot în două, trei tonuri.

Se recunosc după glas – Este incredibil dar pisicile se recunosc între ele după cum miaună. Ele folosesc un repertoriu foarte variat pentru a comunica.

Ciocolata le poate omorî – Ca şi câinii, şi pisicile se pot îmbolnăvi şi chiar muri dacă li se dă să mănânce ciocolată. Ciocolata este extrem de toxică pentru animale!

Pisicile se împrietenesc din priviri – Când întâlneşte accidental privirea unei alte pisici, animăluţul tău de companie clipeşte des şi întoarce capul în altă parte. Asta înseamnă că nu este agresivă şi că încearcă să se împrietenească.

Carnea crudă le menţine sănătatea dinţilor şi a gingiilor – Pisicile care primesc din când în când carne crudă au gingii sănătoase şi o dantură puternică. Atenţie! Carnea nu trebuie să conţină oase!

Suportă foarte bine căldura – Pisicile nu au nici o problemă în a suporta temperaturile înalte. Ele nu suferă când afară este caniculă.

Pulsul pisicilor: 160 şi 240 de bătăi pe minut – Asta, în funcţie de cât de tânără sau bătrână este pisicuţa.

Pisicile transpiră – Pisicile transpiră în zona lăbuţelor. Dacă într-o zi caniculară de vară vei vedea amprente pe parchet, ar trebui să-i pui pisicuţei tale apă proaspărtă în vas.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns