Ce produse de igienă intimă iei cu tine în vacanță?

Ce produse de igienă intimă iei cu tine în vacanță?

A venit vara și, odată cu ea, ne așteaptă zile caniculare. Pentru că ne pregătim de vacanță, ar trebui să știi că temperaturile ridicate de afară pot declanșa afecțiuni genitale la care nici nu te-ai gândit! Perioada sezonului cald crează un mediu propice pentru  dezvoltarea bacteriilor ce provoacă infecții. Însă, acestea pot fi evitate printr-o igienă corespunzătoare. Mimi îți spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

Pleci într-o călătorie mai lungă, în vacanță într-o zonă exotică unde este mereu cald sau poate la munte sau la mare cu cortul? Nu uita ca igiena intimă este extrem de importantă, mai ales în astfel de situații, așa că ar trebui să cunoști câteva reguli ce te vor ține departe de afecțiunile genitale.

Folosește lenjerie intimă din bumbac

Lenjeria intimă trebuie să fie, obligatoriu, din bumbac! Bumbacul absoarbe umezeala și lasă pielea să respire. Materialele sintetice, pe de altă parte, vor reține umezeala, iar umezeala este inamicul numărul unu atunci când vorbim despre afecțiuni dermatologice sau genitale. Umezeala excesivă este mediul în care se dezvoltă foarte rapid bacteriile, iar de aici până la infecții nu mai este decât un pas! De asemenea, schimbă lenjeria intimă o dată pe zi! Dacă, de obicei, folosești tampoane absorbante externe, ar fi cazul să renunți la ele. Acestea sunt confecționate din material sintetic, deci nu sunt deloc recomandate!

Șervețele umede și săpun cu pH neutru

Produsele de igienă intimă nu trebuie să lipsească din trusa ta de călătorie! Trebuie să ai la tine șervețele umede pentru a le folosi în cazul în care nu ai acces la o sursă de apă. De asemenea, cumpără un săpun special care să nu afecteze pH-ul pielii. În acest fel, vei evita infecțiile genitale. În cazul în care nu ai la îndemână săpun, poți folosi un truc: iaurtul natural simplu! Este o soluție de ultim moment dar recomandată de medicii ginecologi.

Nu uita de tampoanele absorbante!

Pleci în vacanță dar te afli în perioada menstruației? Nu o lua ca pe un ghinion! Trebuie să ai la tine tampoane absorbante interne. Acestea se găsesc  la orice farmacie sau supermarket. Nu folosi tampoane externe pentru că nu sunt deloc comode și nici igienice! Dar atenție! Poate că nu vei găsi marca preferată deci, este bine să iei cu tine de acasă suficiente.

COMENTARII

Lasă un răspuns